Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

DA PLJESKA BUDE MEKA K`O DUŠA Otkriven trik profesionalnih kuvara, evo šta treba obavezno DODATI U MLEVENO MESO

17.01.2024. 20:54 20:56
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

Malo ko zna da jelima od mlevenog mesa možete u mnogome da poboljšate ukus samo ako im dodate jedan sastojak.

Reč je o prašku za pecivo.

Profesionalni kuvari znaju da prašak za pecivo ne utiče ne samo na teksturu proizvoda od brašna, kao što su hlebovi, peciva i kolači. Prah koji se dodaje kako bi pomogao da testo ili smesa od brašna narastu, budu rastresitiji kada se peku i imaju veći volumen, slično radi i mesu.

Zahvaljujući prašku za pecivo meso će biti mekše, rastresitije, izbeći ćete stvaranje grumenčića, pa čak i potencijalno gumenu teksturu. Jela od mesa će biti neverovatno sočna i mekana, posebno ako spremate pljeskavice ili ćufte.

Prašak za pecivo se dodaje pri kraju pripreme jela i to u maloj količini. Ako na primer, mešate sastojke za ćufte, prašak dodajte na kraju i izmešajte da se ravnomerno raspredi, pa smesu ostavite da malo odstoji pre prženja, piše Stvar ukusa.

Dnevnik/Pink

Autor:
Pošaljite komentar
Leskovčani ispekli najveću pljeskavicu na svetu

Leskovčani ispekli najveću pljeskavicu na svetu

30.08.2019. 08:25 08:29