clear sky
12°C
05.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО, ВИДЕО) ПОЛИЦИЈА ИНТЕРВЕНИСАЛА И РАШЧИСТИЛА ПРОСТОР ИСПРЕД СКУПШТИНЕ ГРАДА Ухапшена тројица демонстраната, носили фантомке ПРЕМИЈЕРКА ТВРДИ ДА ЈЕ УХАПШЕНО 30 ОСОБА

24.12.2023. 21:46 22:29
Пише:
Фото: Screenshot N1

БЕОГРАД: Тројица демонстраната ухапшена су испред Скупштине града Београда.

Како Курир сазнаје, они су имали фантомке и одведени су у станицу Бежанијска коса.

Подсећамо, група демонстраната, на челу са представницима дела опозиције, покушали су вечерас на силу да упадну у Скупштину града Београда.

Након што су разбили стакло на вратима, њих су задржале полицијске снаге на улазу у зграду.

Демонстранти су убацивали и бакље у зграду, а пронађени су и канистери са за сада непознатом течношћу.

Припадници Министарства унутрашњих послова у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, prеthodno су започели рашчишћавање простора испред Скупштине града од демонстраната и привођење лица која су вечерас покушала насилно да упадну у зграду Скупштине града Београда, сазнаје Танјуг.

Присталице коалиције "Србија против насиља" (СПН) наставиле су вечерас  протест испред Скупштине Београда где су предвођени Александром Јовановићем Ћутом још једном насилно покушали да уђу у зграду.

Полиција која се налазе у згради Скупштине града је реаговала и попрскала Јовановића и демонстранте бибер спрејом.

Демонстранти су наставили да бацају каменице и флаше ка згради Скупштине, да разбијају прозоре и врата на која су поново насрнули моткама.

Кордон полицијске бригаде и Жандармерије затворио је вечерас простор испред Скупштине града Београда и потиснуо одатле окупљене демонстранте који су насилно покушали да уђу у зграду. Припадници Жандармерије са опремом за разбијање демонстрација направили су круг око зграде Скупштине града и РИК-а, у Улици краља Милана и потиснула опкупљене ка Славији.

Демонстранти су се повукли ка споредним улицама и ка Славији. Полиицја је prеthodno бацила сузавац из зграде Скупштине града на демонстранте који су вечерас насилно покушали да уђу унутра. Демонстранти су поломили врата и неколико прозора на згради Скупштине Београда и бацали су стаклене флаше, камење и мотке у правцу врата.

Ана Брнабић је у Хит Твиту рекла да је ухапшено 30 демонстраната и тешко повређен један полицајац. Она је нагласила да има више повређених полицајаца.

Вучић се огласио и на Инстаграму: Важно је да сачувамо мир

Председник Србије Александар Вучић објавио је на свом Инстаграм профилу фотографију из председништва и још једном подсетио колико је важно да сачувамо мир.

"Тренуци предаха у председништву. Важно је да сачувамо мир, похапсимо насилнике и обезбедимо будућност нашој деци. Желим да ви, драги пријатељи, знате да сам увек на свом радном месту и спреман да штитим стабилност земље, позивам на уздржаност, али и недвосмислено сачувам државу. Нашу Србију. Једну једину", написао је уз фотографију.

 

 (Dnevnik.rs/Kurir.rs/Tanjug/Telegraf.rs)

Аутор:
Пошаљите коментар
ДИВЉАЊЕ НА ПРОТЕСТУ СРБИЈЕ ПРОТИВ НАСИЉА Демонстранти разбили врата и покушали упад у Скупштину града (ВИДЕО)

ДИВЉАЊЕ НА ПРОТЕСТУ СРБИЈЕ ПРОТИВ НАСИЉА Демонстранти разбили врата и покушали упад у Скупштину града (ВИДЕО)

24.12.2023. 19:34 21:59
„НЕ БРИНИТЕ, НИКАКВА РЕВОЛУЦИЈА НИЈЕ У ТОКУ!“ Председник Вучић поручио грађанима да буду спокојни и да држава неће никоме дозволити да је униште

„НЕ БРИНИТЕ, НИКАКВА РЕВОЛУЦИЈА НИЈЕ У ТОКУ!“ Председник Вучић поручио грађанима да буду спокојни и да држава неће никоме дозволити да је униште

24.12.2023. 20:23 20:27
ПРЕДСЕДНИК СНС ОСУЂУЈЕ РУШИЛАЧКЕ ДЕМОНСТРАЦИЈЕ Вучевић: Нападнут један од симбола демократије

ПРЕДСЕДНИК СНС ОСУЂУЈЕ РУШИЛАЧКЕ ДЕМОНСТРАЦИЈЕ Вучевић: Нападнут један од симбола демократије

24.12.2023. 20:42 20:45