Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

(FOTO, VIDEO) POLICIJA INTERVENISALA I RAŠČISTILA PROSTOR ISPRED SKUPŠTINE GRADA Uhapšena trojica demonstranata, nosili fantomke PREMIJERKA TVRDI DA JE UHAPŠENO 30 OSOBA

24.12.2023. 21:46 22:29
Piše:
Foto: Screenshot N1

BEOGRAD: Trojica demonstranata uhapšena su ispred Skupštine grada Beograda.

Kako Kurir saznaje, oni su imali fantomke i odvedeni su u stanicu Bežanijska kosa.

Podsećamo, grupa demonstranata, na čelu sa predstavnicima dela opozicije, pokušali su večeras na silu da upadnu u Skupštinu grada Beograda.

Nakon što su razbili staklo na vratima, njih su zadržale policijske snage na ulazu u zgradu.

Demonstranti su ubacivali i baklje u zgradu, a pronađeni su i kanisteri sa za sada nepoznatom tečnošću.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, prethodno su započeli raščišćavanje prostora ispred Skupštine grada od demonstranata i privođenje lica koja su večeras pokušala nasilno da upadnu u zgradu Skupštine grada Beograda, saznaje Tanjug.

Pristalice koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN) nastavile su večeras  protest ispred Skupštine Beograda gde su predvođeni Aleksandrom Jovanovićem Ćutom još jednom nasilno pokušali da uđu u zgradu.

Policija koja se nalaze u zgradi Skupštine grada je reagovala i poprskala Jovanovića i demonstrante biber sprejom.

Demonstranti su nastavili da bacaju kamenice i flaše ka zgradi Skupštine, da razbijaju prozore i vrata na koja su ponovo nasrnuli motkama.

Kordon policijske brigade i Žandarmerije zatvorio je večeras prostor ispred Skupštine grada Beograda i potisnuo odatle okupljene demonstrante koji su nasilno pokušali da uđu u zgradu. Pripadnici Žandarmerije sa opremom za razbijanje demonstracija napravili su krug oko zgrade Skupštine grada i RIK-a, u Ulici kralja Milana i potisnula opkupljene ka Slaviji.

Demonstranti su se povukli ka sporednim ulicama i ka Slaviji. Poliicja je prethodno bacila suzavac iz zgrade Skupštine grada na demonstrante koji su večeras nasilno pokušali da uđu unutra. Demonstranti su polomili vrata i nekoliko prozora na zgradi Skupštine Beograda i bacali su staklene flaše, kamenje i motke u pravcu vrata.

Ana Brnabić je u Hit Tvitu rekla da je uhapšeno 30 demonstranata i teško povređen jedan policajac. Ona je naglasila da ima više povređenih policajaca.

Vučić se oglasio i na Instagramu: Važno je da sačuvamo mir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagram profilu fotografiju iz predsedništva i još jednom podsetio koliko je važno da sačuvamo mir.

"Trenuci predaha u predsedništvu. Važno je da sačuvamo mir, pohapsimo nasilnike i obezbedimo budućnost našoj deci. Želim da vi, dragi prijatelji, znate da sam uvek na svom radnom mestu i spreman da štitim stabilnost zemlje, pozivam na uzdržanost, ali i nedvosmisleno sačuvam državu. Našu Srbiju. Jednu jedinu", napisao je uz fotografiju.

 

 (Dnevnik.rs/Kurir.rs/Tanjug/Telegraf.rs)

Autor:
Pošaljite komentar
DIVLJANJE NA PROTESTU SRBIJE PROTIV NASILJA Demonstranti razbili vrata i pokušali upad u Skupštinu grada (VIDEO)

DIVLJANJE NA PROTESTU SRBIJE PROTIV NASILJA Demonstranti razbili vrata i pokušali upad u Skupštinu grada (VIDEO)

24.12.2023. 19:34 21:59
„NE BRINITE, NIKAKVA REVOLUCIJA NIJE U TOKU!“ Predsednik Vučić poručio građanima da budu spokojni i da država neće nikome dozvoliti da je unište

„NE BRINITE, NIKAKVA REVOLUCIJA NIJE U TOKU!“ Predsednik Vučić poručio građanima da budu spokojni i da država neće nikome dozvoliti da je unište

24.12.2023. 20:23 20:27
PREDSEDNIK SNS OSUĐUJE RUŠILAČKE DEMONSTRACIJE Vučević: Napadnut jedan od simbola demokratije

PREDSEDNIK SNS OSUĐUJE RUŠILAČKE DEMONSTRACIJE Vučević: Napadnut jedan od simbola demokratije

24.12.2023. 20:42 20:45