overcast clouds
23°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПАРТИЗАН ПОБЕДИО ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ У ВЕЧИТОМ ДЕРБИЈУ: „Црно-бели“ на јесењем трону

20.12.2023. 20:04 16:33
Пише:
Извор: ФК Партизан (М. Тодоровић)

Победом у вечитом дербију од 2:1 Партизан је претекао Црвену звезду у врху пирамиде српског фудбала у сусрету који је био на нивоу традиције вечитих.

Тензија је у дербију била утолика снажније изражена с обзиром на то да је резултат  одлучивао о лидерској позицији на табели, с тим што је и нерешен резултат одговарао Црвеној звезди. Мало ко се сећа да ли је у историји дербија икада меч вечитих ривала у последњем колу такмичарске целине директно одлучивао о првом месту на табели.

После тактичких премеравања између два шеснаестерца у првој трећини првог полувремена, најпре је запретио Партизан. Прецизније, Natho је покушао у два наврата, у року од два минута: у 15. минуту је између петорице противничких играча стигао у позицију за шут испред Глазера, али је Звездин голман укротио лопту, да би који минут касније капитен домаћина шутирао са 17 метара покрај десне стативе. На истеку 19. минута на лопту је закаснио Салдања, после употребљиве Захидове асистенције.

Потом је уследио десетоминутни период надмоћности Звездиног тима, са Мијатовићем и Катаијем у улогама које обећавају. Тако је Мијатовићев шут са 17 метара Јовановић парадом одбранио, пославши лопту у корнер, пет минута касније исти играч је затресао мрежу али из офсајд позиције. У 31. минуту најповољнију прилику за госте, после центаршута Хвана, у великој концентрацији играча у петерцу Паризана пропустио је у два покушаја Катаи, потом и Олајинка главом. Два пута је Марковић избацивао лопту са саме гол-линије.

Коначно, што се првог дела дербија тиче у 38. минуту, захваљујући судијином видео асистенту, Минаковић првобитну одлуку, када је показао на корнер, дуел Родића и Стојковића преквалификовао је у пенал, који је у 41. минуту реализовао Natho за вођство Партизана.

У наизменичним нападима, али без изгледнијих прилика, протекло је прва половина другог гола, да би завршница подигла слику дербија на ниво који и припада актерима у хијерархији српског фудбала. Салдања је у 66. минуту, одлично разумео Захидову намеру и асистенцију коју је први стрелац Суперлиге реализовао за други Партизанов гол, а свој 14. на лидерској позицији најбољих стрелаца у сезони. Само четири минута касније, идеалан Букаријев центаршут искористио је Ендиај како би са ивице петерца преполовио вођствао домаћег тима. Када је у 84. минуту и други пут Мијатовићу није признат погодак, било је извесно да је Партизан на одличном путу да победи и победом заузме челну позицију на суперлигашкој табели.

ПартизанЦрвена звезда 2:1 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 14.000, судија Ненад Минаковић (Нови Сад), стрелци: Natho у 41. (11 м), Салдања у 66. минуту за Партизан, а Ендиај у 70. минуту за Црвену звезду, жути картони: Николић, Јовановић (Партизан), Мијатовић, пом.тренер Савић (Ц.звезда).

ПАРТИЗАН: Јовановић 6,5, Стојковић 6, Марковић 6,5, Илић 6, Антић 6, Стјепановић 6,5, Белић 6, Калулу 6,5 (Николић), Natho 7,5 (Северина), Захид 7, Салдања 7,5 (Шћекић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер 5,5, Недељковић 6 (Ендиај 7), Спајић 6, Драговић 6, Родић 6, Хванг 6,5 (Красо), Мијаиловић 6 (Канга 6,5), Букари 6,5, Катаи 6,5, Олајинка 6 (Лучић 6,5), Мијатовић 6.

Л. Бакмаз

Дуљај: То је слово на папиру, ништа ми не значи

Тренер Партизана Игор Дуљај каже да титула јесењег првака ништа не доноси црно-белима.

- Радили смо неке детаље преподне. Највећи успех је у жељи играча да победе утакмицу. Нисам им набијао никакав притисак, нисам држао говоре. Једноставно сам им указао на неке ствари на које треба обратити пажњу. Притисак сам скинуо са њих. Притисак је већи био на Звезди. Желим да се захвалим играчима Звезде на фер и коректној игри што су уприличили да је утакмица била интересантна - рекао је Дуљај и додао:

- Имали смо доста проблема. Нисам причао о томе. Северина је одрадио четири тренинга. Имао је тешку повреду задње ложе. Много је тешко ући у игру. Морали смо да правимо неке измене. Играчи су тражили, није лако да се свака утакмица игра 90 минута. Неки су тражли да изађу, неке су биле тактичке. Звезда нас је сатерала на 30 метара од нашег гола. Потребни су нам били високи играчи. Хтели смо дугим лоптама да тражимо Николића који може да задржи лопту и умртви игру. Најважнија су три бода. За мене је јесењи првак не значи ништа. То је слово на папиру, ништа не доноси. Има још доста да се игра. Сад ћемо видети како ћемо даље.

Споменуо је да ће се људи у клубу бавити играчима или стручним штабом. Упитан је потом на кога је тачно мислио.

- На све.

Бахар се огласио о будућности у Звезди

Тренер Црвене звезде Барак Бахар није одмах по окончању "вечитог" дербија и пораза његовог тима (2:1) открио да ли ће наставити да обавља ту функцију.

Увелико се причало да је ово његова последња прилика, али тек ће дани пред нама донети коначну одлуку у вези са његовим останком.

- Тек је завршена утакмица. Након тога ћемо направити анализу и одлучити о будућности - изјавио је Бахар.

Говорио је и о самом мечу.

- Примили смо лак гол, много глупих ствари које смо урадили. Нисмо искористили своје шансе. Ово је фудбал. Извињење навијачима, ово је фудбал - додао је Бахар.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ

Раднички (К) – Радник 1:0

Партизан - Црвена звезда 2:1

Четвртак

Нови Пазар - Спартак (15)

Раднички (Н) – Железничар (17)

Вождовац – Војводина (19)

Петак

Чукарички – Младост (14)

Јавор – ИМТ (16)

ТСЦ – Напредак (17)

 

Стандингс провидед by Софасцоре
Аутор:
Пошаљите коментар
ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Партизан - Црвена звезда 2:1 (1:0) (УЖИВО)

ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Партизан - Црвена звезда 2:1 (1:0) (УЖИВО)

20.12.2023. 17:59 20:01
ДУЉАЈ И МАРКОВИЋ: У паду смо форме, не бојимо се претњи

ДУЉАЈ И МАРКОВИЋ: У паду смо форме, не бојимо се претњи

19.12.2023. 17:22 17:25
ОПТИМИЗАМ У ЗВЕЗДИНИМ РЕДОВИМА ПРЕД ВЕЧИТИ ДЕРБИ Букари „призива“ убедљив тријумф

ОПТИМИЗАМ У ЗВЕЗДИНИМ РЕДОВИМА ПРЕД ВЕЧИТИ ДЕРБИ Букари „призива“ убедљив тријумф

19.12.2023. 14:41 15:20