Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ТАТА КУВА: Кифлице са сиром и шунком

08.10.2023. 13:00 13:24
Пише:
Фото: Privatna arhiva

У мало млека растопите квасац са мало брашна и прстохватом шећера.

Док чекате да квасац надође, у посуду за мешење сипајте 3 дл уља, 500 мл млека и три кашичице соли. Добро промешајте и у ту смесу додајте већ подигнут квасац. Полако сипајте брашно уз константно мешање, најпре дрвеном варјачом, а потом, када тесто већ буде довољно густо, рукама. Умешено тесто оставите да одстоји покривено крпом на тамном месту. У међувремену исецкајте сир и печеницу на коцкице. Када је тесто нарасло, смесу поделите у четири јуфке и сваку растањите и формирајте облик круга. Поделити круг унакрсно на осам делова и сваки троугао напунити сиром и печеницом. Увити кифлице тако што се леви и десни крај преклопе преко пуњења и уролају се. На плех прекривен пек-папиром ставити кифлице и премазати жуманцетом. Ова количина се пече у две туре. Рерну загрејати на 180 степени и пећи око 25 минута. 

САВЕТ ПЛУС 
Обавезно укључите своје малишане у спремање кифлица. Они ће уживати у мешењу теста. Увек им одвојте комад теста да праве облике по сопственој жељи
Састојци: 

1 кг брашна

3 дл уља

500 мл млека

3 кашичице соли

прстохват шећера

1 свеж квасац

пуњење:

300 г траписта

300 г печенице

премаз:

1 жуманце

Текст и фото: Мирослав Стајић

Пише:
Пошаљите коментар