few clouds
20°C
28.09.2024.
Нови Сад
eur
117.0955
usd
104.8397
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Суперлига: Вошин првенац за нови почетак, Чумић и Болингви за ПРВУ ПОБЕДУ (Фото, видео)

19.08.2023. 21:14 21:19
Пише:
Фото: Дневник/С. Шушњевић

Војводина је у дербију зачеља савладала нишки Раднички са 3:2 и тако поставила основ веровању да је серија резултатских неуспеха у новој сезони остала у доменима промашаја, не за заборав, већ за наук пред искушења која следе.

Четири корнера у првих шест минута наговестила су расплет какав је желео и са својим тимом намеравао да успостави тренер Војводине Ранко Поповић у свом првом сусрету са навијачима на „Карађорђу“. Посетиоци су то препознали и са одобравањем пратили сваки покушај Новосађана да донесу гол првенац у новој сезони. Нису дуго чекали јер је већ у 16. минуту Чумић затресао Росићеву мрежу. Напад је започео Лазаревић, центаршутем наставио Малбашић, Влајковић је одбио лопту на главу Пејовићу, овај је  проследио на ивицу шеснаестерца где ју је дочекао Зукић који је асистирао капитену Новосађана, чији је прецизно пласиран шут циљао десни доњи угао. Два минута касније Болинги је пропустио прилику да дуплира вођство домаћина, да би у 19. минуту, на другој страни Царевић добио дуел један на један са јединим играчем изван зоне нишке одбране Петровом.

После 25 минута игре још једанпут је Чумић циљао прецизно, у горњи леви угао, али је овога пута Росић успео да одбије лопту на ногу Николићу и који тренутак касније поново успешно интервенише и заустави и Николићев шут ка његовом голу. Голман Нишлија одиграо је главну ролу и један минут касније када је на време истрчао на ивицу свог казненог простора и да однесе лопту испред Малбашића који је био у налету.

Темпо игре, који су диктирали домаћи играчи, није опадао до краја полувремена. Резултат њихове агресивне игре уследио је у 40. минуту другим голом. Опет је стрелац био Чумић. Овога пута капитен је одлично реаговао на Росићев одбитак, после одличног Малбашићевог покушаја са дистанце. Осовина Малбашић – Чумић још једанпут је газила противничким шеснаестерцем у 42. минуту, али без без капитенове реализације са пет метара од гола, да би у последњем минуту првог дела велемајсторским потезом са дистанце Пејовић савладао Царевића и преполовио вођство Новосађана.

Храбрије су гости отворили друго полувреме. Високим пресингом покушали су да се приближе голу домаћег тима, а Петрову су у томе помагали Месаровић и Марјановић, који су игру наставили   уместо Фреиа и Илића. Док су се Новосађани прилагођавали, препуштајући доминацију у маневру гостима, Царевић је капитулирао по други пут. Успешан противнапад Нишлија за изједначење завршио је Марјановић.

Убацивањем Буснића и Радуловића, тренер Поповић је освежио везни ред, што је са два успешна бега најубедљивије манифестовао Радуловић, али без Болингијеве завршнице како су то саиграчи и навијачи желели. Из повољне позиције шутирао је изнад пречке, док је Чумић неометан очекивао лопту у шеснаестерцу. Грешку је Болинги исправио у 74. минуту. Пратио је Николићеву акцију по левој страни, правовремено реаговао на његову асистенцију и постигао првенац у дресу Војводине за ново вођство свог тима, испоставило се и за коначан резултат који је значио прву победу Војводине у новој сезони, а Радничком зачеље табеле без и једног бода.

Војводина – Раднички 3:2 (2:1)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца 1.500, судија Марковић (Београд), стрелци: Чумић у 16. и у 40. и Болинги у 74. минуту за Војводину, а Пејовић у 45. и Марјановић у 59. минуту за Раднички, жути картони: Црномарковић (Војводина), Фреи, Месаровић, тренер Трајковић (Раднички).

ВОЈВОДИНА: Царевић 6, Лазаревић 6, Росић 6, Црномарковић 6, Букинац 6 (Радуловић 6,5), Милосављевић 6,5 (Гиоберлидзе), Зукић 6,5, Малбашић 7,5 (Буснић), Николић 7,5 (Јеличић), Чумић 8 (Ивановић), Болинги 6.

РАДНИЧКИ: Росић 5,5, Влајковић 6 (Ивеља), Војновић 6, Јамкам 5,5, Фреи 5,5 (Месаровић 6), Бакић 6,5 (Гако), Илић 6 (Марјановић 7), Пејовић 7 (Лиам), Стајић 6,5, Белаковић 6, Петров 6.

L.Bakmaz

Аутор:
Пошаљите коментар
Суперлига: Војводина-Раднички (Ниш) 3:2 (2:1) (видео) Крај утакмице

Суперлига: Војводина-Раднички (Ниш) 3:2 (2:1) (видео) Крај утакмице

19.08.2023. 18:57 20:58