Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga: Vošin prvenac za novi početak, Čumić i Bolingvi za PRVU POBEDU (Foto, video)

19.08.2023. 21:14 21:19
Piše:
Foto: Dnevnik/S. Šušnjević

Vojvodina je u derbiju začelja savladala niški Radnički sa 3:2 i tako postavila osnov verovanju da je serija rezultatskih neuspeha u novoj sezoni ostala u domenima promašaja, ne za zaborav, već za nauk pred iskušenja koja slede.

Četiri kornera u prvih šest minuta nagovestila su rasplet kakav je želeo i sa svojim timom nameravao da uspostavi trener Vojvodine Ranko Popović u svom prvom susretu sa navijačima na „Karađorđu“. Posetioci su to prepoznali i sa odobravanjem pratili svaki pokušaj Novosađana da donesu gol prvenac u novoj sezoni. Nisu dugo čekali jer je već u 16. minutu Čumić zatresao Rosićevu mrežu. Napad je započeo Lazarević, centaršutem nastavio Malbašić, Vlajković je odbio loptu na glavu Pejoviću, ovaj je  prosledio na ivicu šesnaesterca gde ju je dočekao Zukić koji je asistirao kapitenu Novosađana, čiji je precizno plasiran šut ciljao desni donji ugao. Dva minuta kasnije Bolingi je propustio priliku da duplira vođstvo domaćina, da bi u 19. minutu, na drugoj strani Carević dobio duel jedan na jedan sa jedinim igračem izvan zone niške odbrane Petrovom.

Posle 25 minuta igre još jedanput je Čumić ciljao precizno, u gornji levi ugao, ali je ovoga puta Rosić uspeo da odbije loptu na nogu Nikoliću i koji trenutak kasnije ponovo uspešno interveniše i zaustavi i Nikolićev šut ka njegovom golu. Golman Nišlija odigrao je glavnu rolu i jedan minut kasnije kada je na vreme istrčao na ivicu svog kaznenog prostora i da odnese loptu ispred Malbašića koji je bio u naletu.

Tempo igre, koji su diktirali domaći igrači, nije opadao do kraja poluvremena. Rezultat njihove agresivne igre usledio je u 40. minutu drugim golom. Opet je strelac bio Čumić. Ovoga puta kapiten je odlično reagovao na Rosićev odbitak, posle odličnog Malbašićevog pokušaja sa distance. Osovina Malbašić – Čumić još jedanput je gazila protivničkim šesnaestercem u 42. minutu, ali bez bez kapitenove realizacije sa pet metara od gola, da bi u poslednjem minutu prvog dela velemajstorskim potezom sa distance Pejović savladao Carevića i prepolovio vođstvo Novosađana.

Hrabrije su gosti otvorili drugo poluvreme. Visokim presingom pokušali su da se približe golu domaćeg tima, a Petrovu su u tome pomagali Mesarović i Marjanović, koji su igru nastavili   umesto Freia i Ilića. Dok su se Novosađani prilagođavali, prepuštajući dominaciju u manevru gostima, Carević je kapitulirao po drugi put. Uspešan protivnapad Nišlija za izjednačenje završio je Marjanović.

Ubacivanjem Busnića i Radulovića, trener Popović je osvežio vezni red, što je sa dva uspešna bega najubedljivije manifestovao Radulović, ali bez Bolingijeve završnice kako su to saigrači i navijači želeli. Iz povoljne pozicije šutirao je iznad prečke, dok je Čumić neometan očekivao loptu u šesnaestercu. Grešku je Bolingi ispravio u 74. minutu. Pratio je Nikolićevu akciju po levoj strani, pravovremeno reagovao na njegovu asistenciju i postigao prvenac u dresu Vojvodine za novo vođstvo svog tima, ispostavilo se i za konačan rezultat koji je značio prvu pobedu Vojvodine u novoj sezoni, a Radničkom začelje tabele bez i jednog boda.

Vojvodina – Radnički 3:2 (2:1)

NOVI SAD: Stadion „Karađorđe“, gledalaca 1.500, sudija Marković (Beograd), strelci: Čumić u 16. i u 40. i Bolingi u 74. minutu za Vojvodinu, a Pejović u 45. i Marjanović u 59. minutu za Radnički, žuti kartoni: Crnomarković (Vojvodina), Frei, Mesarović, trener Trajković (Radnički).

VOJVODINA: Carević 6, Lazarević 6, Rosić 6, Crnomarković 6, Bukinac 6 (Radulović 6,5), Milosavljević 6,5 (Gioberlidze), Zukić 6,5, Malbašić 7,5 (Busnić), Nikolić 7,5 (Jeličić), Čumić 8 (Ivanović), Bolingi 6.

RADNIČKI: Rosić 5,5, Vlajković 6 (Ivelja), Vojnović 6, Jamkam 5,5, Frei 5,5 (Mesarović 6), Bakić 6,5 (Gako), Ilić 6 (Marjanović 7), Pejović 7 (Liam), Stajić 6,5, Belaković 6, Petrov 6.

L.Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga: Vojvodina-Radnički (Niš) 3:2 (2:1) (video) Kraj utakmice

Superliga: Vojvodina-Radnički (Niš) 3:2 (2:1) (video) Kraj utakmice

19.08.2023. 18:57 20:58