overcast clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СОМБОР НИЈЕ СПАВАО Погледајте како су Јокићеви суграђани прославили титулу

13.06.2023. 08:46 08:59
Пише:
Извор: М. Миљеновић

СОМБОР: Мада је, због звезде тима „Денвер нагетс“ пета, а испоставило се и одлучујућа, утакмица финала плеј офа најбоље кошаркашке лиге на свету, НБА, са нестрпљењем дочекана и испраћена у целој Србији, нико у нашој земљи није са толико стрепње пратио и радости дочекао крај ове историјске утакмице као што је то учињено у Сомбору, родном граду прве звезде тима из Денвера.

Никола Јокић, двоструки МПВ каравана НБА, освојио је и шампионски прстен у финалној утакмици у којој је предводио „грумење“ из Колорада у сразу са „врелином“ из Мајамија, у утакмици у којој његов тим није личио на себе, али је ипак победио супраника резултатом 94-89, након чега је овенчан и трофејом „Бил Расел“, односно титулом најкориснијег играча (МВП) током доигравања.

Утакмицу чији је коначни резултат за кошаркашку франшизу из Деневера означио и историјски успех, прву НБА титулу од оснивања овог клуба, пратили су Сомборци, како појединачно у својим домовима, тако и колективно у Спортском центру „Соко“, некадашњем „Партизану“. Мада је Јокићев тим највећи део утакмице био донекле у подређеном положају, био у резлутатском заостатку, промашивао и губио лопте, урнебесна подршка у сали „Соколског дома“ двестотинак Сомбораца није изостајала током целе утакмице, да би њихова радост еруптирала последњим судијским звиждуком.

- Нисам неки претерани познавалац кошарке, али ми се чини да је током ове, пете утакмице финала плеј offa Мајами био далеко агресивнији него у prеthodna четири сусрета, што је унело и нервозу у редове тима нашег Николе Јокића. Ипак, његови саиграчи и сам Никола је био најбољи када је то требало што је и довело до овог великог тријумфа. Шта после свега рећи...преовладава осећај поноса што се ради о дечаку из нашег града који се попео на кошаркашки Олимп – казала је у даху по завршетку утакмице Вања Кахримановић, док је осећај поноса због колосалног успеха свог младог суграђанина истакао и Дамир Ивановић.- Просто немам речи да опишем понос који осећам што сам савременик Новака Ђоковића и Николе Јокића и у прилици да сведочим таквим успесима наших спортских великана. Радост је тим већа што је Никола наше, сомборско дете...

Успех младог Сомборца који се као кључни играч свог тима овенчао титулом првака најјаче кошаркашке лиге на свету дошао је свега један дан након освајања сензационалне, 23. по реду гренд слем титуле Новака Ђоковића, па су ова два имена доминирала и у коментарима Сомбораца након завршене утакмице. Тако је понос на успех двојице врхунских спортиста са „Дневником“ поделио и један од организатора колективног праћења утакмица финала плеј офа НБА у Спортском центру „Соко“, Марко Лесковац.

- Никола Јокић је момак од злата, баш као и Новак. Сви Сомборци, како се то каже од седам до седамдесетседам година, поносни су не само на његов спортски успех, већ и на то како представља свој родни град и своју земљу у највећој спортској арени званој НБА лига – још увек под утиском неизвесне финалне утакмице појашњава осећај свих Сомбораца и Сомборки Марко Лесковац.

О томе каква је атмосфера пратила групно праћење финала плеј офа НБА лиге у родном граду Николе Јокића, могао је утисак да стекне и мултимилионски аудиторијум телевизијске мреже ЕСПН, која је ексклузивно преносила утакмице Денвера и Мајамија, захваљујући Срђану Влашкалићу, једном од најагилнијих промотора „Грумења“ у Сомбору и Србији, када су у питању друштвене мреже. Наиме, непосредно по тријумфу тима Николе Јокића, захваљујући његовом лајв преносу преко твитера догађаја у сомборском СЦ „Соко“, гледаоци америчког телевизијског гиганта, али и реемитера овог спортског спектакла широм света су били у прилици да се у реалном времену увере у атносферу која влада у Џокеровом родном граду.

- Никола је потврдио по ко зна који пут да је прави Сомборац, човек рођен у најлепшем граду на свету. Скроман, духовит, сталожен у критичним тренуцима и одлучан у намери да се не предаје док год постоји шанса... – поносан је и Влашкалић, који се у програм ЕСПН укључио и пре утакмице, захваљујући чињеници да је регистровани фан „Нагетса“ у самом Денверу.

Док су, већином млађи, посетиоци остали да славе титулу свог суграђанина у самом СЦ „Соко“, у ране јутарње сате непосредно по сванућу поруку да Сомбор и званично има најбољег кошаркаша на свету обелоданиле су по улицама уснуле вароши сирене аутомобила. Да ли ће свом суграђанину приредити и свечани дочек, остаје да се види, тек сигурно је да би кошаркашки горостас могао да се нађе у свом родном граду колико већ за десетак дана, пошто су за 28. јун заказане коњичке касачке трке за пехар града Сомбора на овдашњем Хиподрому, догађај који скромни кошаркашки див не пропушта.

М.Мћ

Аутор:
Пошаљите коментар
ПОДРШКА СА ТРИБИНА Јокићева супруга и ћерка Николи дале „крила“

ПОДРШКА СА ТРИБИНА Јокићева супруга и ћерка Николи дале „крила“

13.06.2023. 08:01 08:07