Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

SOMBOR NIJE SPAVAO Pogledajte kako su Jokićevi sugrađani proslavili titulu

13.06.2023. 08:46 08:59
Piše:
Izvor: M. Miljenović

SOMBOR: Mada je, zbog zvezde tima „Denver nagets“ peta, a ispostavilo se i odlučujuća, utakmica finala plej ofa najbolje košarkaške lige na svetu, NBA, sa nestrpljenjem dočekana i ispraćena u celoj Srbiji, niko u našoj zemlji nije sa toliko strepnje pratio i radosti dočekao kraj ove istorijske utakmice kao što je to učinjeno u Somboru, rodnom gradu prve zvezde tima iz Denvera.

Nikola Jokić, dvostruki MPV karavana NBA, osvojio je i šampionski prsten u finalnoj utakmici u kojoj je predvodio „grumenje“ iz Kolorada u srazu sa „vrelinom“ iz Majamija, u utakmici u kojoj njegov tim nije ličio na sebe, ali je ipak pobedio supranika rezultatom 94-89, nakon čega je ovenčan i trofejom „Bil Rasel“, odnosno titulom najkorisnijeg igrača (MVP) tokom doigravanja.

Utakmicu čiji je konačni rezultat za košarkašku franšizu iz Denevera označio i istorijski uspeh, prvu NBA titulu od osnivanja ovog kluba, pratili su Somborci, kako pojedinačno u svojim domovima, tako i kolektivno u Sportskom centru „Soko“, nekadašnjem „Partizanu“. Mada je Jokićev tim najveći deo utakmice bio donekle u podređenom položaju, bio u rezlutatskom zaostatku, promašivao i gubio lopte, urnebesna podrška u sali „Sokolskog doma“ dvestotinak Somboraca nije izostajala tokom cele utakmice, da bi njihova radost eruptirala poslednjim sudijskim zviždukom.

- Nisam neki preterani poznavalac košarke, ali mi se čini da je tokom ove, pete utakmice finala plej offa Majami bio daleko agresivniji nego u prethodna četiri susreta, što je unelo i nervozu u redove tima našeg Nikole Jokića. Ipak, njegovi saigrači i sam Nikola je bio najbolji kada je to trebalo što je i dovelo do ovog velikog trijumfa. Šta posle svega reći...preovladava osećaj ponosa što se radi o dečaku iz našeg grada koji se popeo na košarkaški Olimp – kazala je u dahu po završetku utakmice Vanja Kahrimanović, dok je osećaj ponosa zbog kolosalnog uspeha svog mladog sugrađanina istakao i Damir Ivanović.- Prosto nemam reči da opišem ponos koji osećam što sam savremenik Novaka Đokovića i Nikole Jokića i u prilici da svedočim takvim uspesima naših sportskih velikana. Radost je tim veća što je Nikola naše, somborsko dete...

Uspeh mladog Somborca koji se kao ključni igrač svog tima ovenčao titulom prvaka najjače košarkaške lige na svetu došao je svega jedan dan nakon osvajanja senzacionalne, 23. po redu grend slem titule Novaka Đokovića, pa su ova dva imena dominirala i u komentarima Somboraca nakon završene utakmice. Tako je ponos na uspeh dvojice vrhunskih sportista sa „Dnevnikom“ podelio i jedan od organizatora kolektivnog praćenja utakmica finala plej ofa NBA u Sportskom centru „Soko“, Marko Leskovac.

- Nikola Jokić je momak od zlata, baš kao i Novak. Svi Somborci, kako se to kaže od sedam do sedamdesetsedam godina, ponosni su ne samo na njegov sportski uspeh, već i na to kako predstavlja svoj rodni grad i svoju zemlju u najvećoj sportskoj areni zvanoj NBA liga – još uvek pod utiskom neizvesne finalne utakmice pojašnjava osećaj svih Somboraca i Somborki Marko Leskovac.

O tome kakva je atmosfera pratila grupno praćenje finala plej ofa NBA lige u rodnom gradu Nikole Jokića, mogao je utisak da stekne i multimilionski auditorijum televizijske mreže ESPN, koja je ekskluzivno prenosila utakmice Denvera i Majamija, zahvaljujući Srđanu Vlaškaliću, jednom od najagilnijih promotora „Grumenja“ u Somboru i Srbiji, kada su u pitanju društvene mreže. Naime, neposredno po trijumfu tima Nikole Jokića, zahvaljujući njegovom lajv prenosu preko tvitera događaja u somborskom SC „Soko“, gledaoci američkog televizijskog giganta, ali i reemitera ovog sportskog spektakla širom sveta su bili u prilici da se u realnom vremenu uvere u atnosferu koja vlada u Džokerovom rodnom gradu.

- Nikola je potvrdio po ko zna koji put da je pravi Somborac, čovek rođen u najlepšem gradu na svetu. Skroman, duhovit, staložen u kritičnim trenucima i odlučan u nameri da se ne predaje dok god postoji šansa... – ponosan je i Vlaškalić, koji se u program ESPN uključio i pre utakmice, zahvaljujući činjenici da je registrovani fan „Nagetsa“ u samom Denveru.

Dok su, većinom mlađi, posetioci ostali da slave titulu svog sugrađanina u samom SC „Soko“, u rane jutarnje sate neposredno po svanuću poruku da Sombor i zvanično ima najboljeg košarkaša na svetu obelodanile su po ulicama usnule varoši sirene automobila. Da li će svom sugrađaninu prirediti i svečani doček, ostaje da se vidi, tek sigurno je da bi košarkaški gorostas mogao da se nađe u svom rodnom gradu koliko već za desetak dana, pošto su za 28. jun zakazane konjičke kasačke trke za pehar grada Sombora na ovdašnjem Hipodromu, događaj koji skromni košarkaški div ne propušta.

M.Mć

Autor:
Pošaljite komentar
PODRŠKA SA TRIBINA Jokićeva supruga i ćerka Nikoli dale „krila“

PODRŠKA SA TRIBINA Jokićeva supruga i ćerka Nikoli dale „krila“

13.06.2023. 08:01 08:07