overcast clouds
15°C
04.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0125
usd
106.1049
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Дечја недеља отворена у Дунавском парку

05.10.2021. 12:08 12:13
Пише:
Фото: Dnevnik.rs

Под слоганом „Дете је дете, да га волите и разумете“ и уз наступе  хора „Инструментал“, Музичке радионице „Ми & Ла 021“ и ученика ШОСО „Милан Петровић“, је у салетли Дунавског парка отворена још једна „Дечја недеља“.

Манифестација траје до 10. октобра, а најмлађе очекује мноштво програма чији је садржај могуће пронаћи на сајту Града njnjnj.novisad.rs , Фејсбук и Инстаграм страници „Живот као инспирација“. Садржаји су бесплатни, али пријава је обавезна због поштовања епидемиолошких мера. Промотер овогодишње „Дечје недеље“ је млади yudista из Степановићева Вељко Милановић, добитник 150 медаља, 11 пехара и трећи у свету у тој дисциплини, што сматра својим најзначајнијим успехом.

- Поносни смо на сарадњу са институцијама и Савезом за школски спорт, са којим смо на једном новом задатку и почетку кад је реч о доступности спортских садржаја за децу – истакла је координаторка манифестације „Дечја недеља“ Љиљана Маширевић. – Садржаји за родитеље такође су нам посебно значајни, јер данас не сме да буде важнијег посла од васпитавања деце и неговања правих животних навика. Децом морамо да се бавимо свих 365 дана у години, али ових недељу дана фокус је на деци, њиховим правима и обавезама, као и потребама. Моја порука деци и родитељима јесте да најбоље могуће искористе дан – да га проведу уз осмехе, пуно љубави и да живе безбедно и здраво.

Манифестацију шесту годину заредом организује Удружење „Живот као инспирација“, уз подршку Града Новог Сада. Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Бранка Бежанов званично је отворила манифестацију.

- Удружење „Живот као инспирација“ већ шесту годину успешно организује „Дечју недељу“, на шта можемо да будемо поносни, а из buyеta Града заманифестацију је издвојено милион динара – поручила је Бранка Бежанов. – Програми се ове године одвијају на отвореном простору у складу са епидемиолошким мерама, а посебну пажњу смо посветили деци са сметњама у развоју и њиховом укључивању у друштвени живот.

У реализацији манифестације “Дечја недеља”, Удружење „Живот као инспирација“ остварило је партнерство са многим организацијама, међу којима је, између осталог, изузетно значајна сарадња са „Градским зеленилом“.


Данашњи програм

У оквиру манифестације “Дечја недеља”, данас ће од 10 часова у вртићу “Фамилија” (Бем Лилике 9) бити одржана радионица “На слово Р-рециклажа”. У исто време у ОШ “Алекса Шантић” у Степановићеву биће одржана радионица “Једнаки у ненасиљу”. Инклузивна представа “На крилима маште” биће изведена од 17 часова у Позоришту младих, Игњата Павласа 4. Трибина за одрасле “Родитељска одговорност – срећа детета као приоритет” биће одржана од 19 часова у просторијама Новосадског дечјег културног центра, Радничка 20.  


- Изузетно је важно добре навике градити од најранијег узраста, а то, пре свега, значи да би требало децу учити правим вредностима – потврдила је помоћник директора за комерцијалне послове и туризам у „Градском зеленилу“ Јелена Прица. - У том смислу бавимо се негом и бригом о зеленим површинама, а у оквиру радионица које ће бити одржане током наредних дана, учествоваћемо у едукацији деце у тој области. Кроз различите радионице и игру деца сазнају све важне ствари које ће их научити да буду добри људи кад одрасту. „Градско зеленило“ позива децу и одрасле да чувају зеленило и учествују у његовој садњи. Отворени смо за све предлоге, посетите нас у нашем Расаднику на Темеринском путу, где можете да видите на који начин се зеленило производи и учите о томе колико је оно значајно.

У отварању манифестације у салетли Дунавског парка уживала су деца из вртића и ученици новосадских основних школа. Ученици ШОСО „Милан Петровић“ изложили су производе који су сами направили, а сав приход од продаје биће упућен у хуманитарне сврхе за лечење Михајла Јовића оболелог од леукемије.

Текст и фото: Б. Павковић

Аутор:
Пошаљите коментар