Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Dečja nedelja otvorena u Dunavskom parku

05.10.2021. 12:08 12:13
Piše:
Foto: Dnevnik.rs

Pod sloganom „Dete je dete, da ga volite i razumete“ i uz nastupe  hora „Instrumental“, Muzičke radionice „Mi & La 021“ i učenika ŠOSO „Milan Petrović“, je u saletli Dunavskog parka otvorena još jedna „Dečja nedelja“.

Manifestacija traje do 10. oktobra, a najmlađe očekuje mnoštvo programa čiji je sadržaj moguće pronaći na sajtu Grada njnjnj.novisad.rs , Fejsbuk i Instagram stranici „Život kao inspiracija“. Sadržaji su besplatni, ali prijava je obavezna zbog poštovanja epidemioloških mera. Promoter ovogodišnje „Dečje nedelje“ je mladi yudista iz Stepanovićeva Veljko Milanović, dobitnik 150 medalja, 11 pehara i treći u svetu u toj disciplini, što smatra svojim najznačajnijim uspehom.

- Ponosni smo na saradnju sa institucijama i Savezom za školski sport, sa kojim smo na jednom novom zadatku i početku kad je reč o dostupnosti sportskih sadržaja za decu – istakla je koordinatorka manifestacije „Dečja nedelja“ Ljiljana Maširević. – Sadržaji za roditelje takođe su nam posebno značajni, jer danas ne sme da bude važnijeg posla od vaspitavanja dece i negovanja pravih životnih navika. Decom moramo da se bavimo svih 365 dana u godini, ali ovih nedelju dana fokus je na deci, njihovim pravima i obavezama, kao i potrebama. Moja poruka deci i roditeljima jeste da najbolje moguće iskoriste dan – da ga provedu uz osmehe, puno ljubavi i da žive bezbedno i zdravo.

Manifestaciju šestu godinu zaredom organizuje Udruženje „Život kao inspiracija“, uz podršku Grada Novog Sada. Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branka Bežanov zvanično je otvorila manifestaciju.

- Udruženje „Život kao inspiracija“ već šestu godinu uspešno organizuje „Dečju nedelju“, na šta možemo da budemo ponosni, a iz buyeta Grada zamanifestaciju je izdvojeno milion dinara – poručila je Branka Bežanov. – Programi se ove godine odvijaju na otvorenom prostoru u skladu sa epidemiološkim merama, a posebnu pažnju smo posvetili deci sa smetnjama u razvoju i njihovom uključivanju u društveni život.

U realizaciji manifestacije “Dečja nedelja”, Udruženje „Život kao inspiracija“ ostvarilo je partnerstvo sa mnogim organizacijama, među kojima je, između ostalog, izuzetno značajna saradnja sa „Gradskim zelenilom“.


Današnji program

U okviru manifestacije “Dečja nedelja”, danas će od 10 časova u vrtiću “Familija” (Bem Lilike 9) biti održana radionica “Na slovo R-reciklaža”. U isto vreme u OŠ “Aleksa Šantić” u Stepanovićevu biće održana radionica “Jednaki u nenasilju”. Inkluzivna predstava “Na krilima mašte” biće izvedena od 17 časova u Pozorištu mladih, Ignjata Pavlasa 4. Tribina za odrasle “Roditeljska odgovornost – sreća deteta kao prioritet” biće održana od 19 časova u prostorijama Novosadskog dečjeg kulturnog centra, Radnička 20.  


- Izuzetno je važno dobre navike graditi od najranijeg uzrasta, a to, pre svega, znači da bi trebalo decu učiti pravim vrednostima – potvrdila je pomoćnik direktora za komercijalne poslove i turizam u „Gradskom zelenilu“ Jelena Prica. - U tom smislu bavimo se negom i brigom o zelenim površinama, a u okviru radionica koje će biti održane tokom narednih dana, učestvovaćemo u edukaciji dece u toj oblasti. Kroz različite radionice i igru deca saznaju sve važne stvari koje će ih naučiti da budu dobri ljudi kad odrastu. „Gradsko zelenilo“ poziva decu i odrasle da čuvaju zelenilo i učestvuju u njegovoj sadnji. Otvoreni smo za sve predloge, posetite nas u našem Rasadniku na Temerinskom putu, gde možete da vidite na koji način se zelenilo proizvodi i učite o tome koliko je ono značajno.

U otvaranju manifestacije u saletli Dunavskog parka uživala su deca iz vrtića i učenici novosadskih osnovnih škola. Učenici ŠOSO „Milan Petrović“ izložili su proizvode koji su sami napravili, a sav prihod od prodaje biće upućen u humanitarne svrhe za lečenje Mihajla Jovića obolelog od leukemije.

Tekst i foto: B. Pavković

Autor:
Pošaljite komentar