clear sky
20°C
22.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Српкиње поражене од Хрватица, враћају се кући

08.12.2020. 20:14 09:22
Пише:
Извор: Рукометашице Србије Фото: РТС/принтскрин

КОЛДИНГ: Рукометашице Србије изгубиле су вечерас од Хрватске 24:25 (14:14) у трећем колу групе Ц на Европском првенству у Данској.

Тиме су завршиле данску одисеју. Имајући у виду да су светске шампионке Холанђанке у последњем сусрету победиле Мађарску (28:24), то је аутоматски елиминисало наше девојке са шампионата у Данској. 

Српкиње су саме држале конце расплета у групи Ц. Победа и нерешен исход били су довољни да изабранице Љубомира Обрадовића наставе такмичење на ЕП. У веома узбудљивој завршници Србија је имала напад за изједначење, али у последњих 20 секунди није успела ни да упути шут ка голу Хрватица. Тако је репрезентација Хрватске, потпуно сензационално, завршила први део ЕП са све три победе. Након Мађарске и Холандије, изабранице Ненада Шоштарића савладале су и наше девојке. Одлучила је добра одбрана Хрватске и криминалан напад Србије у последњих 14 минута утакмице, током којег је дала само један гол.

Иако је највећим делом меча деловало да је Србија ближе победи, напад ове репрезентације деловао је као омађијан у завршници, добрим делом и због енергичне одбране срчаних Хрватица, у тренуцима када је она била најнеопходнија. Српкиње су повеле голом Јоване Стоиљковић у првом нападу на утакмици, а после изједначене игре у првих десетак минута Хрватска је прва стекла два гола предности (6:4). Обе екипе су кренуле са одбранама с којима до сада нису отварале утакмицу, Хрватска 6-0, а Србија 5-1 где је Крпеж била усмерена ка високој Ћамили Мићијевић. У првих 10-ак минута ниједна од екипа није могла да се похвали са игром у дефанзиви, једино су Хрватице биле нешто агресивније и лакше пролазиле нашу одбрану.

Селектор Обрадовић после 15-ак минута игре променио је зону на 6-0, прилично агресивно што је омогућило нашој голманки Томашевић да одбрани неколико шутева. Чак осам минута нисмо успели да примимо гол и серијом 5:0 повели смо 13:9. Пред крај полувремена догодио се врло важан момент када је Хрватица Шимара “поцрвенила”, а Крпеж промашила зицер. То је само ујединило Хрватице, заиграле су оштрије и безобразније у одбрану, уз толеранцију судија. Наше су почеле да журе и греше, Хрватице су то уз храбру игру искористиле и на одмор отишле без заостатка, где су у последња четири минута биле без иједног примљеног гола.


Обрадовић: Играло нам је и нерешено, нисмо успели

- Неизвестан и тврд меч, на крају нисмо успели. Играло нам је и нерешено, нисмо успели. Хрватице су биле за нијансу боље. Последњих 14 минута нисмо шутнули на гол, промашили два пенала и практично сами себе победили. Остаје жал. Имали смо четири гола предности у првом полувремену, лако су изједначиле. У другом смо водили два, лако је то анулирано. Њихов голман је решио утакмицу. Не само ову, него и против Холандије и Мађарске. Девојка која је јако самопоуздана на голу и полако набија комплекс другима - рекао је селектор Љубомир Обрадовић.

Десни бек Јелена Лавко: - Била је јако тешка утакмица, борбена, пуно фајта, емоција, свега. Нажалост, изгубили смо са голом, криво ми је јер смо дозволиле да изгубимо, нису нас надиграле. Имали смо пуно грешака, погрешних пасова, што су оне казниле. Била је добра утакмица, неизвесна, код резултата 23:23 обе селекције нису могле да дају гол јако дуго. Требало је бити хладније главе, али то је јако тешко у таквој борби и када је таква жеља.


Очито је сценарио с краја првог дела оставио трага на Српкиње, пошто су у наставак ушле неборбено и деконцентрисано. Борбене, храбре и сналажљиве Хрватице користиле су наше слабости у одбрани и грешке у нападу. Србија је тачно 15 минута пре краја меча успела да преокрене резултат на 23:21. Уместо да дотуку ривала, поново несхватљив момент у нашим редовима. Једна од најискуснијих Лишчевић промашила је седмерац, И то цео гол. То као да је деморалисало нашу екипу и деловало је као да више не постоји на терену. Хрватска је са покретљивом 5-1 зоном потпуно пореметила нашу бековску линију, која је била несигурна, бежећи од шута ка голу. Наши бекови били су прилично неповезани, нису никако обраћали пажњу на крила, већ су беспотребно “кљукале” пивота лоптама. То је довело до великог пада, пуних 13 минута Српкиње нису успеле да постигну гол, али су и поред тога имале прилику да избегну пораз.

Два минута пре краја Поп-Лазић је смањила на 24:25, а после добре одбране Србија је имала напад за изједначење. Након тајм-аута Обрадовић је извео поставу без голмана, али ни то није било довољно да се упути ударац, Кристина Лишчевић је изгубила лопту и пропала је последња прилика да се избегне пораз.

 

Србија – Хрватска 24:25 (14:14)

КОЛДИНГ: Сидбанк арена, без присуства гледалаца, судије: Кристијаснсен и Хансден (Данска), седмерци: Србија 6 (4), Хрватска 3 (2), iskqučеwa: Србија 6, Хрватска 10 минута. Црвени картон: Шимара (Хрватска) у 25.минуту.

СРБИЈА: Рисовић (1 одбрана), Томашевић (10 одбрана, 1 седмерац) – Радосављевић 2, Крпеж-Шлезак 5 (1), Милојевић, Трифуновић 3 (3), Лавко 4, Агбаба, Николић, Јањушевић, Поп-Лазић 3, Радојевић, Јововић, Стоиљковић 4, Лишчевић 3.

ХРВАТСКА: Бесен, Пијевић (8 одбрана, 1 седмерац) – П. Посавец 1, Крсник 6 (2), С. Посавец 2, Мићијевић 5, Л. Калаус 4, Д. Калаус, Јежић, Јапунџа, Симара, Дебелић 2, Мамић 3, Видак, Блажевић 1, Пркачин 1.

Ј. Галић

Резултати

Црна Гора – Словенија       26:25

Србија – Хрватска      24:25

Француска – Данска   23:20

Холандија – Мађарска        28:24

Група Ц

1. Хрватска       3      3      0      0      76:71        6

2. Мађарска       3      1      0      2      84:78        2

3. Холандија      3      1      0      2      78:80        2

4. Србија   3      1      0      2      79:88        2

Аутор:
Пошаљите коментар
Рукометашице данас са Хрватском, Обрадовић: Све зависи од нас

Рукометашице данас са Хрватском, Обрадовић: Све зависи од нас

08.12.2020. 09:08 09:09
Рукометашице Србије спремне за Хрватску, верују у победу

Рукометашице Србије спремне за Хрватску, верују у победу

07.12.2020. 16:19 16:25
Пораз рукометашица Србије на ЕП од Мађарске

Пораз рукометашица Србије на ЕП од Мађарске

06.12.2020. 17:45 10:25