Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Srpkinje poražene od Hrvatica, vraćaju se kući

08.12.2020. 20:14 09:22
Piše:
Izvor: Rukometašice Srbije Foto: RTS/printskrin

KOLDING: Rukometašice Srbije izgubile su večeras od Hrvatske 24:25 (14:14) u trećem kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Time su završile dansku odiseju. Imajući u vidu da su svetske šampionke Holanđanke u poslednjem susretu pobedile Mađarsku (28:24), to je automatski eliminisalo naše devojke sa šampionata u Danskoj. 

Srpkinje su same držale konce raspleta u grupi C. Pobeda i nerešen ishod bili su dovoljni da izabranice Ljubomira Obradovića nastave takmičenje na EP. U veoma uzbudljivoj završnici Srbija je imala napad za izjednačenje, ali u poslednjih 20 sekundi nije uspela ni da uputi šut ka golu Hrvatica. Tako je reprezentacija Hrvatske, potpuno senzacionalno, završila prvi deo EP sa sve tri pobede. Nakon Mađarske i Holandije, izabranice Nenada Šoštarića savladale su i naše devojke. Odlučila je dobra odbrana Hrvatske i kriminalan napad Srbije u poslednjih 14 minuta utakmice, tokom kojeg je dala samo jedan gol.

Iako je najvećim delom meča delovalo da je Srbija bliže pobedi, napad ove reprezentacije delovao je kao omađijan u završnici, dobrim delom i zbog energične odbrane srčanih Hrvatica, u trenucima kada je ona bila najneophodnija. Srpkinje su povele golom Jovane Stoiljković u prvom napadu na utakmici, a posle izjednačene igre u prvih desetak minuta Hrvatska je prva stekla dva gola prednosti (6:4). Obe ekipe su krenule sa odbranama s kojima do sada nisu otvarale utakmicu, Hrvatska 6-0, a Srbija 5-1 gde je Krpež bila usmerena ka visokoj Ćamili Mićijević. U prvih 10-ak minuta nijedna od ekipa nije mogla da se pohvali sa igrom u defanzivi, jedino su Hrvatice bile nešto agresivnije i lakše prolazile našu odbranu.

Selektor Obradović posle 15-ak minuta igre promenio je zonu na 6-0, prilično agresivno što je omogućilo našoj golmanki Tomašević da odbrani nekoliko šuteva. Čak osam minuta nismo uspeli da primimo gol i serijom 5:0 poveli smo 13:9. Pred kraj poluvremena dogodio se vrlo važan moment kada je Hrvatica Šimara “pocrvenila”, a Krpež promašila zicer. To je samo ujedinilo Hrvatice, zaigrale su oštrije i bezobraznije u odbranu, uz toleranciju sudija. Naše su počele da žure i greše, Hrvatice su to uz hrabru igru iskoristile i na odmor otišle bez zaostatka, gde su u poslednja četiri minuta bile bez ijednog primljenog gola.


Obradović: Igralo nam je i nerešeno, nismo uspeli

- Neizvestan i tvrd meč, na kraju nismo uspeli. Igralo nam je i nerešeno, nismo uspeli. Hrvatice su bile za nijansu bolje. Poslednjih 14 minuta nismo šutnuli na gol, promašili dva penala i praktično sami sebe pobedili. Ostaje žal. Imali smo četiri gola prednosti u prvom poluvremenu, lako su izjednačile. U drugom smo vodili dva, lako je to anulirano. Njihov golman je rešio utakmicu. Ne samo ovu, nego i protiv Holandije i Mađarske. Devojka koja je jako samopouzdana na golu i polako nabija kompleks drugima - rekao je selektor Ljubomir Obradović.

Desni bek Jelena Lavko: - Bila je jako teška utakmica, borbena, puno fajta, emocija, svega. Nažalost, izgubili smo sa golom, krivo mi je jer smo dozvolile da izgubimo, nisu nas nadigrale. Imali smo puno grešaka, pogrešnih pasova, što su one kaznile. Bila je dobra utakmica, neizvesna, kod rezultata 23:23 obe selekcije nisu mogle da daju gol jako dugo. Trebalo je biti hladnije glave, ali to je jako teško u takvoj borbi i kada je takva želja.


Očito je scenario s kraja prvog dela ostavio traga na Srpkinje, pošto su u nastavak ušle neborbeno i dekoncentrisano. Borbene, hrabre i snalažljive Hrvatice koristile su naše slabosti u odbrani i greške u napadu. Srbija je tačno 15 minuta pre kraja meča uspela da preokrene rezultat na 23:21. Umesto da dotuku rivala, ponovo neshvatljiv moment u našim redovima. Jedna od najiskusnijih Liščević promašila je sedmerac, I to ceo gol. To kao da je demoralisalo našu ekipu i delovalo je kao da više ne postoji na terenu. Hrvatska je sa pokretljivom 5-1 zonom potpuno poremetila našu bekovsku liniju, koja je bila nesigurna, bežeći od šuta ka golu. Naši bekovi bili su prilično nepovezani, nisu nikako obraćali pažnju na krila, već su bespotrebno “kljukale” pivota loptama. To je dovelo do velikog pada, punih 13 minuta Srpkinje nisu uspele da postignu gol, ali su i pored toga imale priliku da izbegnu poraz.

Dva minuta pre kraja Pop-Lazić je smanjila na 24:25, a posle dobre odbrane Srbija je imala napad za izjednačenje. Nakon tajm-auta Obradović je izveo postavu bez golmana, ali ni to nije bilo dovoljno da se uputi udarac, Kristina Liščević je izgubila loptu i propala je poslednja prilika da se izbegne poraz.

 

Srbija – Hrvatska 24:25 (14:14)

KOLDING: Sidbank arena, bez prisustva gledalaca, sudije: Kristijasnsen i Hansden (Danska), sedmerci: Srbija 6 (4), Hrvatska 3 (2), iskqučewa: Srbija 6, Hrvatska 10 minuta. Crveni karton: Šimara (Hrvatska) u 25.minutu.

SRBIJA: Risović (1 odbrana), Tomašević (10 odbrana, 1 sedmerac) – Radosavljević 2, Krpež-Šlezak 5 (1), Milojević, Trifunović 3 (3), Lavko 4, Agbaba, Nikolić, Janjušević, Pop-Lazić 3, Radojević, Jovović, Stoiljković 4, Liščević 3.

HRVATSKA: Besen, Pijević (8 odbrana, 1 sedmerac) – P. Posavec 1, Krsnik 6 (2), S. Posavec 2, Mićijević 5, L. Kalaus 4, D. Kalaus, Ježić, Japundža, Simara, Debelić 2, Mamić 3, Vidak, Blažević 1, Prkačin 1.

J. Galić

Rezultati

Crna Gora – Slovenija       26:25

Srbija – Hrvatska      24:25

Francuska – Danska   23:20

Holandija – Mađarska        28:24

Grupa C

1. Hrvatska       3      3      0      0      76:71        6

2. Mađarska       3      1      0      2      84:78        2

3. Holandija      3      1      0      2      78:80        2

4. Srbija   3      1      0      2      79:88        2

Autor:
Pošaljite komentar
Rukometašice danas sa Hrvatskom, Obradović: Sve zavisi od nas

Rukometašice danas sa Hrvatskom, Obradović: Sve zavisi od nas

08.12.2020. 09:08 09:09
Rukometašice Srbije spremne za Hrvatsku, veruju u pobedu

Rukometašice Srbije spremne za Hrvatsku, veruju u pobedu

07.12.2020. 16:19 16:25
Poraz rukometašica Srbije na EP od Mađarske

Poraz rukometašica Srbije na EP od Mađarske

06.12.2020. 17:45 10:25