light rain
10°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Фуд-блогерка „GourmAna” представила веб-сајт

24.11.2019. 14:08 14:11
Пише:
Фото: Dnevnik (B. Janković)

НОВИ САД: Фуд-блогерка Ана Влатковић, познатија као „ГоурмАна”, премијерно је јуче представила свој веб-сајт у кафеу „Излет”.

Пред локалом пуним пријатеља, посетилаца и деце, закуском коју је сама припремила и видео-презентацијом сајта, прослављена су досадашња достигнућа и најављене нове фазе у раду „ГоурмАне”.

Рођена и одрасла у Београду, Ана Влатковић је у потрази за миром и љубављу према уживању дошла у Нови Сад, где је, како каже, пронашла свој „ритам”. Њен блог је након настанка убрзо постао запажен у онлајн свету, а истакнуто је и Анино пласирање у топ-три суперфиналисте гастрономског такмичења „Лидл гастро звезда”.

За припрему закуске поводом промоције сајта „дала је машти на вољу”, како је рекла, те су посетиоци могли дегустирати егзотичну храну, несвакидашњу за ово поднебље. На трпези се нашао хумус са седам различитих топинга од артичока, маслина, сушеног парадајза, цвекла с кремом, белим луком и љутом соли, торта од шаргарепе...

Трудила сам се да направим нешто што ће моћи да се сервира дан касније и што је лепо и креативно јер сматрам да је храна извор задовољства, рекла је Ана Влатковић.

Осим пружања иницијалне енергије, додала је, храна нас подсећа на детињство, дом и лепе успомене, и зато она мисли да и кување може бити испуњавајућа активност јер смо нешто креирали својим рукама, што је релативно ретка ствар у данашњем дигиталном свету.

Они с истанчанијим чулом укуса могли су на промоцији закључити да инспирацију и нове идеје, гастрономкиња неретко проналази на својим путовањима и у кухињама других народа.

Врлина хране је да осликава државу, друштво и културу неког места, а ја се трудим да све што сам научила о другим културама кроз храну, примењујем у својој кухињи и земљи, нагласила је Ана Влатковић.

Лежерну и пријатну атмосферу у кафеу „Излет” употпунили су малишани које су довели родитељи, и који су чинили велики део гостију.

Б. Јанковић

Ј. Лаганин

Пише:
Пошаљите коментар
Новосадска блогерка међу 5 финалиста светског гастро такмичења

Новосадска блогерка међу 5 финалиста светског гастро такмичења

06.09.2018. 16:37 16:45
Пројекат Стубова знања: Млади блогери – чувари културе Србије

Пројекат Стубова знања: Млади блогери – чувари културе Србије

25.09.2017. 09:14 09:17