broken clouds
19°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Болници у Ужицу нови ултразвучни апарат

23.04.2019. 09:55 10:01
Пише:
Извор: Нови ултразвучни апарат болници у Ужицу Фото: Еxit фондација 

Хуманитарна акција “Асови за децу Западне Србије” донела болници у Ужицу нови ултразвучни апарат

Данас је, захваљујући фудбалским легендама Западне Србије, бројним људима великог срца који су слали хуманитарне поруке и присуствовали добротворној утакмици “Асови за децу Западне Србије” у Ужицу, као и  компанијама и донаторима из целе Србије, регионални Одсек за фертилитет и стерилитет Опште болнице у Ужицу добио најмодернији ултразвучни апарат. Приликом пуштања у рад нове опреме у овој болници, уручена је захвалница Егзит фондацији, која је са активистима Јованом Симићем и Зораном Миловановићем била иницијатор великог хуманитарног фудбалског меча одржаног у априлу 2017. године на Градском стадиону у Ужицу, када су прикупљена иницијална средства за набавку овог апарата.

Председник УО Егзит фондације Иван Петровић изразио је задовољство што је акција "Асови за децу Западне Србије", започета у априлу 2017, данас успешно завршена: “Још једном се показала снага друштвене акције када је цела заједница укључена. Велику захвалност дугујемо свима који су учествовали, почев од фудбалских легенди, гледалаца, појединаца који су слали смс поруке, до наших пријатеља попут компаније Нордеус и кључних хуманитарних активиста Јована Симића и Зорана Миловановића из Ужица.”

Оснивач хуманитарне организације “Заједно за живот” и некадашњи координатор хуманитарних активности Егзит фондације Јован Симић захвалио се свим партнерима у акцији као и  људима, правим суперхеројима, који су учествовали у овом подухвату: “Доказали смо да спорт и хуманост дају праву фузију која на крају резултира великим успесима. Овога пута то је набавка овог ултразвучног апарата, за који се надам да ће бити од велике помоћи грађанима Ужица и околних места.“

Организатори меча “Асови за децу” били су још и Град Ужице, Удружење грађана "Родитељ-Ужице ", као и хуманитарни активиста и најистакнутији појединац акције "Битка за бебе" Зоран Миловановић: “Срећан сам што смо напокон и после две године успели да завршимо једну јако хуману причу, веома битну за све породице које не могу да се остваре као родитељи природним путем из целог Златиборског  округа. Сва прикупљена средства употребљена су за набавку овог савременог ултразвучног апарата, којим ће у Ужицу, без одласка у друге центре у Србији, приватне клинике и иностранство, моћи да се раде прве анализе вантелесне оплодње, док ће поступци бити о трошку Републичког фонда”, рекао је Миловановић.

Директор Опште болнице у Ужицу уручио је захвалнице Егзит фондацији, Јовану Симићу, Зорану Миловановићу,  Удружењу грађана  " РОДИТЕЉ-Ужице”, компанијама Хенкел Србија и Нордеус из Београда, компанијама Кнез Петрол из Земуна, Tеxtil, Арду спорт и Први партизан из Ужица, као и Милану Рајевцу и Милици Златић, која је покренула хуманитарну акцију “Слатко дружење”.

На утакмици “Асови за децу”, одржаној на Градском стадиону у Ужицу у априлу пре две године, своју хуманост су доказали Милован Рајевац, Радован Ћурчић, Љубинко Друловић, Зоран Његуш, Дамир Чакар и друге фудбалске легенде. Подршку акцији пружиле су и јавне личности међу којима су Ненад Окановић, Милош Биковић, Јелисавета Орашанин, Виктор Савић, Андрија Милошевић, Ана Станић и многи други.

Након прве утакмице "Асови за децу", коју је Егзит фондација организовала са највећим легендама српског фудбала на стадиону ФК Партизана 2016. године, прикупљено је преко 120.000 евра за изградњу НУРДОР хемато-онколошког дечјег одељења Клиничког центра у Нишу, који је отворен у мају прошле године.

Аутор:
Пошаљите коментар
Егзит фондација покренула "Sharelove" кампању против говора мржње

Егзит фондација покренула "Sharelove" кампању против говора мржње

27.02.2019. 11:16 11:20
Егзит фондација обнавља Малу стражару

Егзит фондација обнавља Малу стражару

11.06.2018. 13:51 13:54