Рецепт дана: Домаћи баунти
Када једном схватите колико је лако код куће направити своју баунти чоколадицу, никада их више нећете куповати...
Састојци:
- 250 г кокоса,
- 150 г путера,
- 150 г шећера,
- ванил шећер,
- 100 мл слатке павлаке,
- на врх ножа соли
За чоколадну глазуру:
- 200 г млечне или тамне чоколаде,
- 2 кашике кокосовог уља
Припрема:
1. У посуду ставити исецкан путер, шећер, ванил шећер, со и слатку павлаку, па кувати док не проври.
2. Скинути с ватре, па умешати кокос.
3. Излити у плех обложен папиром за печење, па лепо поравнати и оставити преко ноћи у фрижидеру да се хлади и стегне.
4. Сутрадан извадити из плеха и исећи на дугуљасте плочице у облику баунти чоколадице.
5. На пари отопити чоколаду, додати кокосово уље и добро измешати.
6. Прелити сваку плочицу отопљеном чоколадом, ставити на решетку за хлађење и пустити да се чоколада стегне.
7. Држати у фрижидеру и служити по жељи.