Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Кобасице с кромпиром

16.02.2019. 12:24 12:32
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

У питању је један врло једноставан рецепт за крајње обичан ручак. А једноставност се углавном испостави као најбоље (и најукусније) решење...

Састојци  (за 4 особе):

- 450 г полушене кобасице,

- 6 већих кромпира,

- 2 црвене паприке,

- мања главица црног лука,

- кашичица белог лука у праху,

- кашичица димљене паприке,

- 45 мл маслиновог уља,

- 75 г изренданог чедар сира,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Већи плех обложити пек папиром.

2. Кобасицу исећи на парчиће, а паприку опрати, осушити и исећи на коцке.

3. Кромпир ољуштити, опрати и исећи на коцке.

4. Црни лук очистити и исећи на коцкице.

5. Паприку, црни лук, кобасицу и кромпир ставити у чинију, прелити маслиновим уљем и измешати, па додати со, бибер, бели лук у праху и димљену паприку.

6. Измешати све заједно и сипати на плех.

7. Пећи око 40 минута у рерни prеthodno загрејаној на 200 степени. На пола печења извадити плех и промешати да се свуда испече пођеднако.  

8. Кад је кромпир печен, извадити јело из рерне.

9. Посути сиром и вратити назад у искључену рерну да сир омекша и почне да се топи.

10. Посути исецканим першуном и послужити са салатом по избору.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Штрудла с џемом

Рецепт дана: Штрудла с џемом

13.02.2019. 13:10 13:13
Рецепт дана: „Пијани“ хотдог

Рецепт дана: „Пијани“ хотдог

08.02.2019. 23:52 23:55