Рецепт дана: Кобасице с кромпиром
У питању је један врло једноставан рецепт за крајње обичан ручак. А једноставност се углавном испостави као најбоље (и најукусније) решење...
Састојци (за 4 особе):
- 450 г полушене кобасице,
- 6 већих кромпира,
- 2 црвене паприке,
- мања главица црног лука,
- кашичица белог лука у праху,
- кашичица димљене паприке,
- 45 мл маслиновог уља,
- 75 г изренданог чедар сира,
- со и бибер по укусу
Припрема:
1. Већи плех обложити пек папиром.
2. Кобасицу исећи на парчиће, а паприку опрати, осушити и исећи на коцке.
3. Кромпир ољуштити, опрати и исећи на коцке.
4. Црни лук очистити и исећи на коцкице.
5. Паприку, црни лук, кобасицу и кромпир ставити у чинију, прелити маслиновим уљем и измешати, па додати со, бибер, бели лук у праху и димљену паприку.
6. Измешати све заједно и сипати на плех.
7. Пећи око 40 минута у рерни prеthodno загрејаној на 200 степени. На пола печења извадити плех и промешати да се свуда испече пођеднако.
8. Кад је кромпир печен, извадити јело из рерне.
9. Посути сиром и вратити назад у искључену рерну да сир омекша и почне да се топи.
10. Посути исецканим першуном и послужити са салатом по избору.