Recept dana: Domaći baunti
Kada jednom shvatite koliko je lako kod kuće napraviti svoju baunti čokoladicu, nikada ih više nećete kupovati...
Sastojci:
- 250 g kokosa,
- 150 g putera,
- 150 g šećera,
- vanil šećer,
- 100 ml slatke pavlake,
- na vrh noža soli
Za čokoladnu glazuru:
- 200 g mlečne ili tamne čokolade,
- 2 kašike kokosovog ulja
Priprema:
1. U posudu staviti iseckan puter, šećer, vanil šećer, so i slatku pavlaku, pa kuvati dok ne provri.
2. Skinuti s vatre, pa umešati kokos.
3. Izliti u pleh obložen papirom za pečenje, pa lepo poravnati i ostaviti preko noći u frižideru da se hladi i stegne.
4. Sutradan izvaditi iz pleha i iseći na duguljaste pločice u obliku baunti čokoladice.
5. Na pari otopiti čokoladu, dodati kokosovo ulje i dobro izmešati.
6. Preliti svaku pločicu otopljenom čokoladom, staviti na rešetku za hlađenje i pustiti da se čokolada stegne.
7. Držati u frižideru i služiti po želji.