Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Шпански уштипци с циметом

07.12.2018. 12:26 12:28
Пише:
Фото: pixabay.com

Ова сласна посластица припрема се од заиста једноставних састојака које сви имамо код куће, а толико су укусни да их заиста вреди пробати. У комбинацији с врућом чоколадом овај је шпански слаткиш идеалан за хладне зимске дане...

Састојци:

- кашика шећера,

- ½ шољице путера,

- шољица воде,

- ¼ кашичице соли,

- шољица брашна,

- 3 јајета,

- цимет и шећер за посипање

Припрема:

1. У посуду сипати шећер, путер, воду и со. Загрејати до врења, па смањити ватру. Додати брашно и добро промешати. Кувати на лаганој ватри 2 минута.

2. Макнути с ватре и пустити да се охлади 10- 15 минута.

3. Додати једно по једно јаје, ут мућење миксером између сваког додавања.

4. Тесто ставити у посластичарску врећицу са звездастим наставком, па га истискивати у посуду са загрејаним уљем и пресећи ножем или откинути прстима.

5. Пржите 3 - 4 тракице ођедном док не добију златно- смеђу боју (отприлике минут пржења), а затим понављати поступак док има теста.

6. Извадити уштипке на папирни убрус да упије вишак уља и потом уваљати у смесу цимета и шећера.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Домаћи хлеб с орасима

Рецепт дана: Домаћи хлеб с орасима

30.11.2018. 18:33 18:35
Рецепт дана: Штрудла од јабука

Рецепт дана: Штрудла од јабука

27.11.2018. 15:47 15:51