Рецепт дана: Шпански уштипци с циметом
Ова сласна посластица припрема се од заиста једноставних састојака које сви имамо код куће, а толико су укусни да их заиста вреди пробати. У комбинацији с врућом чоколадом овај је шпански слаткиш идеалан за хладне зимске дане...
Састојци:
- кашика шећера,
- ½ шољице путера,
- шољица воде,
- ¼ кашичице соли,
- шољица брашна,
- 3 јајета,
- цимет и шећер за посипање
Припрема:
1. У посуду сипати шећер, путер, воду и со. Загрејати до врења, па смањити ватру. Додати брашно и добро промешати. Кувати на лаганој ватри 2 минута.
2. Макнути с ватре и пустити да се охлади 10- 15 минута.
3. Додати једно по једно јаје, ут мућење миксером између сваког додавања.
4. Тесто ставити у посластичарску врећицу са звездастим наставком, па га истискивати у посуду са загрејаним уљем и пресећи ножем или откинути прстима.
5. Пржите 3 - 4 тракице ођедном док не добију златно- смеђу боју (отприлике минут пржења), а затим понављати поступак док има теста.
6. Извадити уштипке на папирни убрус да упије вишак уља и потом уваљати у смесу цимета и шећера.