Рецепт дана: Фритата с блитвом
18.09.2018.
18:32
18:34
Коментари (0)
Сочан и здрав оброк готов за 20 минута. Ако убаците сир и шунк, ова је фритата савршен доручак, пун енергије и здравих протеина…
Састојци (за 4 особе):
- 150 г шунке,
- 50 г сланине,
- већа главица црног лука,
- 8 јаја,
- веза блитве,
- 100 г качкваља,
- соли и бибера по укусу
Припрема:
1. На уљу пропржити сланиницу исечену ка коцкице, па додати лук исечен на ребарца. Пржити док лук не постане стакласт.
2. Додати шунку исечену на трачице, па пржити још неколико минута.
3. У међувремену умутити јаја и додати им исецкану блитву, изрендани сир, со и бибер.
4. Све добро промешати, па смесом од јаја прелити испржену сланину и лук.
5. Пржити фритату у тигању два минута, док се не створи ивица од испечених јаја, а затим све пребацити у рерну загрејану на 230 степени и пећи око 15 минута.