Recept dana: Fritata s blitvom
Sočan i zdrav obrok gotov za 20 minuta. Ako ubacite sir i šunk, ova je fritata savršen doručak, pun energije i zdravih proteina…
Sastojci (za 4 osobe):
- 150 g šunke,
- 50 g slanine,
- veća glavica crnog luka,
- 8 jaja,
- veza blitve,
- 100 g kačkvalja,
- soli i bibera po ukusu
Priprema:
1. Na ulju propržiti slaninicu isečenu ka kockice, pa dodati luk isečen na rebarca. Pržiti dok luk ne postane staklast.
2. Dodati šunku isečenu na tračice, pa pržiti još nekoliko minuta.
3. U međuvremenu umutiti jaja i dodati im iseckanu blitvu, izrendani sir, so i biber.
4. Sve dobro promešati, pa smesom od jaja preliti isprženu slaninu i luk.
5. Pržiti fritatu u tiganju dva minuta, dok se ne stvori ivica od ispečenih jaja, a zatim sve prebaciti u rernu zagrejanu na 230 stepeni i peći oko 15 minuta.