Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Скуша из рерне

14.09.2018. 13:24 13:27
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

У питању је једноставно и супер здраво јело; риба у комбинацији с парадајзом, белим луком и маслинама је толико добра да би могла сваког дана да се нађе на вашој трпези...

Састојци:

- 2 скуше,

- 3 кромпира (исечена на тање шните),

- 2 парадајза (један исечен на кришке, а други на колутове),

- 3 чена протиснутог белог лука,

- шака црних маслина без коштице,

- кашика ситно исеченог першуна,

- оригано,

- морска со,

- млевени бибер,

- маслиново уље,

- бело вино

Припрема:

1. Рерну загрејати на 180 степени.

2. Рибе очистити, опрати, просушити папирим убрусима и оставити са стране.

3. У мањој чинији помешати першун, бели лук, оригано, маслиново уље, кришке парадајза и црне маслине.

4. Рибу посолити и побиберити споља и изнутра, нафиловати и положити на плех обложен папиром за печење.

5. Поред и између риба распоредити кромпир и колутове парадајза, посолити и побиберити, попрскати маслиновим уљем и белим вином, па покрити фолијом или папиром и пећи око 15 минута.

6. Склонити папир и пећи још 15 минута на 200 степени, док кромпир не омекша.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Бајадере

Рецепт дана: Бајадере

10.09.2018. 13:46 13:51
Рецепт дана: Мекике

Рецепт дана: Мекике

04.09.2018. 19:23 19:27