Рецепт дана: Сладолед по бакиној рецептури
Ево једноставног, а вишпе пуно провереног, рецепта за домаћи сладолед, укуснији од многих куповних и оних у посластичарницама. Сладолед је фантастичан и добије се велика количина.
Састојци:
- 2 л млека,
- килограм шећера,
- кесица лимунтуса,
- 300 г шлаг пене с укусом слатке павлаке,
- ароме по жељи,
- сезонско воће такође по жељи,
- чоколада или лешник
Припрема:
1. Скувати две литре млека са килограмом шећера и оставити да се охлади.
2. Додати кесицу лимунтуса, добро промешати и ставити у замрзивач на 24 сата.
3. Следећег дана умутити чврсто 300 грама шлаг пене с укусом слатке павлаке, па додати кашику по кашику замрзнуте смесе (лако се вади) и мешати у великој посуди јер доста изађе.
4. Поделити у посуде и по укусу додати ароме, воће, чоколаду, лешник…
5. Ставити у замрзивач. Било би пожељно да се на два сата извади, промеша и поново врати и то поновити два пута.