Recept dana: Sladoled po bakinoj recepturi
Evo jednostavnog, a višpe puno proverenog, recepta za domaći sladoled, ukusniji od mnogih kupovnih i onih u poslastičarnicama. Sladoled je fantastičan i dobije se velika količina.
Sastojci:
- 2 l mleka,
- kilogram šećera,
- kesica limuntusa,
- 300 g šlag pene s ukusom slatke pavlake,
- arome po želji,
- sezonsko voće takođe po želji,
- čokolada ili lešnik
Priprema:
1. Skuvati dve litre mleka sa kilogramom šećera i ostaviti da se ohladi.
2. Dodati kesicu limuntusa, dobro promešati i staviti u zamrzivač na 24 sata.
3. Sledećeg dana umutiti čvrsto 300 grama šlag pene s ukusom slatke pavlake, pa dodati kašiku po kašiku zamrznute smese (lako se vadi) i mešati u velikoj posudi jer dosta izađe.
4. Podeliti u posude i po ukusu dodati arome, voće, čokoladu, lešnik…
5. Staviti u zamrzivač. Bilo bi poželjno da se na dva sata izvadi, promeša i ponovo vrati i to ponoviti dva puta.