Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Гурманска пљескавица

25.06.2018. 18:50 19:08
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

За већину је „пљеска“, па још ова гурмнска с луком и димљеном сланином, убедљиво најлепше јело од млевеног меса.

Састојци:

- 300 г млевене свињетине,

- 300 г млевене јунетине,

- главица црног лука,

- чен белог лука,

- кашичица љуте туцане паприке,

- 30-50 г димљене сланине,

- бибер и со по укусу,

- 0,5-1дл киселе воде,

- 2 кашике сунцокретовог уља

Припрема:

1. У једну велику чинију додати месо, ситно сецкани црни и бели лук, со, бибер, туцану паприку, уље, ситно сецкану димљену сланину и на крају пола или деци киселе воде.

2. Све добро измешати рукама и оставити да одстоји у фрижидеру; најбоље би било преко ноћи, мада су и 2-3 сата сасвим довољна.

3. Након што су одстојале, помоћу фолије (обавезно нека је науљена да се не би месо залепило, а и да би се лепше испекло) обликовати пљескавица (величину и дебљину одредити сами).

4. Пљескавица се пече с једне стране док не добије лепу боју, затим се преокрене и пече се нешто краће с друге стране.

5. Након тога се не окреће.

6. Печену пљескавицу сервирати уз црни лук, кајмак/павлаку и лепињу.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Чорбица с тиквицама

Рецепт дана: Чорбица с тиквицама

21.06.2018. 13:03 13:06
Рецепт дана: Кромпир пита без кора

Рецепт дана: Кромпир пита без кора

15.06.2018. 19:29 19:36