Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Gurmanska pljeskavica

25.06.2018. 18:50 19:08
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Za većinu je „pljeska“, pa još ova gurmnska s lukom i dimljenom slaninom, ubedljivo najlepše jelo od mlevenog mesa.

Sastojci:

- 300 g mlevene svinjetine,

- 300 g mlevene junetine,

- glavica crnog luka,

- čen belog luka,

- kašičica ljute tucane paprike,

- 30-50 g dimljene slanine,

- biber i so po ukusu,

- 0,5-1dl kisele vode,

- 2 kašike suncokretovog ulja

Priprema:

1. U jednu veliku činiju dodati meso, sitno seckani crni i beli luk, so, biber, tucanu papriku, ulje, sitno seckanu dimljenu slaninu i na kraju pola ili deci kisele vode.

2. Sve dobro izmešati rukama i ostaviti da odstoji u frižideru; najbolje bi bilo preko noći, mada su i 2-3 sata sasvim dovoljna.

3. Nakon što su odstojale, pomoću folije (obavezno neka je nauljena da se ne bi meso zalepilo, a i da bi se lepše ispeklo) oblikovati pljeskavica (veličinu i debljinu odrediti sami).

4. Pljeskavica se peče s jedne strane dok ne dobije lepu boju, zatim se preokrene i peče se nešto kraće s druge strane.

5. Nakon toga se ne okreće.

6. Pečenu pljeskavicu servirati uz crni luk, kajmak/pavlaku i lepinju.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Čorbica s tikvicama

Recept dana: Čorbica s tikvicama

21.06.2018. 13:03 13:06
Recept dana: Krompir pita bez kora

Recept dana: Krompir pita bez kora

15.06.2018. 19:29 19:36