Рецепт дана: Крем чорбица од шаргарепе и кромпира
За оне који и на великим врућинама не могу да замисле дан без кашике, ова чорба би дефинитивно требало да се нађа на недељном менију.
Састојци (за 4 особе):
- 350 г шаргарепе,
- 350 г кромпира,
- главица црног лука,
- 2 целера,
- 100 мл павлаке,
- литар готове супе од поврћа,
- 60 г путера,
- 40 мл уља,
- 20 г бадема,
- 1-2 гранчице свежег тимијана,
- со и бибер по укусу
Припрема:
1. На загрејаном уљу динстати исецкан лук до златножуте боје.
2. Додати коцкице кромпира и шаргарепе. Продинстати кратко, налити с мало супе, додати путер, па све зајено кувати на лаганој ватри.
3. Посолити, побиберити и зачинити по жељи. Кувати док поврће не омекша и по потреби додате супе.
4. Кад је поврће кувано, умутити га штапним миксером, уз додавање супе како би се добила жељена густоћа.
5. По укусу додатно зачините, додати павлаку и пустити да кратко уври.
6. Бадеме исећи ножем на танке листиће.
7. Послужити супу посуту листићима бадема и гранчицом тимијана.