Recept dana: Krem čorbica od šargarepe i krompira
Za one koji i na velikim vrućinama ne mogu da zamisle dan bez kašike, ova čorba bi definitivno trebalo da se nađa na nedeljnom meniju.
Sastojci (za 4 osobe):
- 350 g šargarepe,
- 350 g krompira,
- glavica crnog luka,
- 2 celera,
- 100 ml pavlake,
- litar gotove supe od povrća,
- 60 g putera,
- 40 ml ulja,
- 20 g badema,
- 1-2 grančice svežeg timijana,
- so i biber po ukusu
Priprema:
1. Na zagrejanom ulju dinstati iseckan luk do zlatnožute boje.
2. Dodati kockice krompira i šargarepe. Prodinstati kratko, naliti s malo supe, dodati puter, pa sve zajeno kuvati na laganoj vatri.
3. Posoliti, pobiberiti i začiniti po želji. Kuvati dok povrće ne omekša i po potrebi dodate supe.
4. Kad je povrće kuvano, umutiti ga štapnim mikserom, uz dodavanje supe kako bi se dobila željena gustoća.
5. Po ukusu dodatno začinite, dodati pavlaku i pustiti da kratko uvri.
6. Bademe iseći nožem na tanke listiće.
7. Poslužiti supu posutu listićima badema i grančicom timijana.