Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Динстани млади грашак

21.05.2018. 11:11 11:17
Пише:
Фото: pixabay.com

Ово укусно вариво савршено је као прилог уз апсолутно све; од похованог или печеног меса, преко помфрита, па до омлета.

Састојци:

- 500 г младог грашка,

- 1 мања главица лука,

- кашика вегете,

- першунов лист,

- целеров лист,

- со и бибер по укусу,

- воде за подливање,

- мало брашна по потреби

Припрема:

1. Лук исећи на коцкице, а грашак очистити.

2. На мало уља пропржити лук док не постане стакласт и не почне да добија боју.

2. Додати грашак, промешати и подлити с мало воде, тек толико да прекрије грашак.

3. Посолити, побиберити, додати и вегету, па пустити да проври, а затим смањити ватру на најмање и пустити да се динста.

4. Повремено мешати и подливати водом ако је потребно.

5. Динстати на лаганој ватри док грашак не омекша. Неких 20 минута ако је грашак млад, а ако је старији требаће мало вбише времена.

6. Кад је грашак омекшао, додати першунов и целеров лист, пустити да се још мало динста; неких 3 минута чисто да се прожму укуси.

7. На крају посипати кашиком брашна и брзо промешати да се не би створиле грудвице, а да згусне евентуални остатак течности.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Колач с кокосом без јаја

Рецепт дана: Колач с кокосом без јаја

17.05.2018. 17:26 17:48
Рецепт дана: Медитеранска салата

Рецепт дана: Медитеранска салата

15.05.2018. 17:03 17:06