Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Dinstani mladi grašak

21.05.2018. 11:11 11:17
Piše:
Foto: pixabay.com

Ovo ukusno varivo savršeno je kao prilog uz apsolutno sve; od pohovanog ili pečenog mesa, preko pomfrita, pa do omleta.

Sastojci:

- 500 g mladog graška,

- 1 manja glavica luka,

- kašika vegete,

- peršunov list,

- celerov list,

- so i biber po ukusu,

- vode za podlivanje,

- malo brašna po potrebi

Priprema:

1. Luk iseći na kockice, a grašak očistiti.

2. Na malo ulja propržiti luk dok ne postane staklast i ne počne da dobija boju.

2. Dodati grašak, promešati i podliti s malo vode, tek toliko da prekrije grašak.

3. Posoliti, pobiberiti, dodati i vegetu, pa pustiti da provri, a zatim smanjiti vatru na najmanje i pustiti da se dinsta.

4. Povremeno mešati i podlivati vodom ako je potrebno.

5. Dinstati na laganoj vatri dok grašak ne omekša. Nekih 20 minuta ako je grašak mlad, a ako je stariji trebaće malo vbiše vremena.

6. Kad je grašak omekšao, dodati peršunov i celerov list, pustiti da se još malo dinsta; nekih 3 minuta čisto da se prožmu ukusi.

7. Na kraju posipati kašikom brašna i brzo promešati da se ne bi stvorile grudvice, a da zgusne eventualni ostatak tečnosti.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Kolač s kokosom bez jaja

Recept dana: Kolač s kokosom bez jaja

17.05.2018. 17:26 17:48
Recept dana: Mediteranska salata

Recept dana: Mediteranska salata

15.05.2018. 17:03 17:06