Рецепт дана: Мариниране маслине с моцарелом
Укусне маслине сјајна су варијанта за лагану и здраву ужину у случају да огладните између два оброка, а за оне на дијети – идеално решење за „снек“ пре спавања.
Састојци (за 4 особе):
- 200 г црних откошених маслина,
- 200 г зелених откоштених маслина,
- 4 чена белог лука,
- 1 поморанџа,
- 1 лимун,
- гранчица рузмарин,
- 2 ловорова листа,
- кашичица чили папричице,
- 1 свежа жута паприка,
- 250 г моцареле,
- екстра девичанског маслиновог уља
Припрема:
1. Оцеђену моцарелу и очишћену паприку исећи на коцкице и очистити бели лук.
2. У лонац изнад ватре улити око 200 мл маслиновог уља, додати исецкану паприку, гранчицу рузмарина, листове ловора, целе ченове белог лука, чили папричицу, десетак тракица коре лимуна и поморанџе, па кад проври кувати још око 3 минута на лаганој ватри.
3. Затим додати црне и зелене маслине, промешати, лонац скинути с ватре и причекати да се маслине потпуно охладе.
4. Потом додати коцкице моцареле, добро промешати и преместити у тегле или одмах послужити.