few clouds
12°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Мировић, Вучевић и Пастор честитали Ускрс по јулијанском календару

05.04.2018. 10:59 15:57
Пише:
Извор: Dnevnik (Branko Lučić)

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић честитао је Ускрс свим верницима који тај хришћански празник славе по јулијанском календару.

"Желим вам да Ускрс, с радошћу због ускрснућа Господњег с којим је ускрсло и све оно што је најбоље у људима, у кругу својих породица проведете у миру, радости и благостању, с вером да ћемо, вођени управо хришћанским начелима човекољубља, бриге за ближњег, међусобног уважавања и слоге, време које је пред нама, заједно, учинити бољим за све", навео је Мировић уочи највећег хришћанског празника.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић упутио је честитку за Ускрс верницима који тај празник славе по Јулијанском календару.

“Желим вам да овај најрадоснији хришћански празник проведете у добром здрављу, породичној срећи и миру, окружени својим најдражима. Ускрс треба да нам врати веру у бољу будућност и подсети нас на важност неговања моралних вредности и међусобног уважавања. Нека се у наше домове усели дух слоге и пријатељства са ближњима, а солидарност и разумевање обасја нашу земљу. Желим да, у овим празничним данима, преовладавају толеранција и разумевање и да се кроз неговање заједништва, сви окупљамо и делујемо у миру, љубави и слози, како бисмо стварали боље и просперитетније сутра”, рекао је Милош Вучевић.

 

 

Честитао и Пастор

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор честитао је предстојећи Ускрс свештенству и верницима које овај велики празник прослављају по јулијанском календару.

„Нека нас радост коју ускршњи празници носе са собом подстакне на то да чинимо добро другима, узајамно се поштујући и негујући хришћанске вредности. Желим да га проведете са својим најмилијима, у добром здрављу и благостању. Христос васкресе!“

Ружић честитао Ускрс

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић честитао је данас Ускрс свим верницима Српске православне цркве и хришћанима других цркви које славе овај празник по јулијанском календару.

Ружић је поручио да Ускрс симболизује веру у вечан живот и његову обнову, а да је обавеза свих нас да се лично боримо за добро, мир, љубав и поштовање међу људима.

"Искрено сам убеђен да су ове вредности доминантне у нашем друштву и да ће нам оне обезбедити свеопшти напредак", навео је Ружић у честитки.

Михајловић честитала Ускрс

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић честитала је данас Ускрс свим грађанима Србије, патријарху Српске православне цркве Иринеју и свештенству, који највећи хришћански празник прослављају по Јулијанском календару.



Михајловић је свима пожелела да Ускрс, као симбол победе живота над смрћу, симбол вере и наде у постојање непоколебљиво доброг и хуманог, проведу у добром здрављу и срећи са својим ближњима.

"Нека нам Ускрс, као дан истинске радости, свима подари мир и благостање. Христос Васкрсе!", поручила је Михајловић у честитки. 

Додик честитао Ускрс

Председник Републике Српске Милорад Додик упутио је данас честитку патријарху српском господину Иринеју, архијерејима и свештенству Српске православне цркве и свим верницима православне вероисповијести, поводом највећег хришћанског празника Васкрса.

"Васкрс је највећи хришћански празник чије су поруке и симболика садржане у темељним цивилизацијским вриједностима које су дубоко укоријењене у богату традицију и обичаје православних хришћана.

Суочени са бројним изазовима у данашње вријеме у којем живимо, потребно нам је да, славећи радосни дан Христовог васкрснућа, обнављамо и јачамо веру и снагу на путу мира, љубави, узајамног поштовања и солидарности међу људима и народима", навео је Додик.

У жељи да предстојеће празничне дане проведете у добром здрављу, духовном миру, слози и радости са својим најближим, поздрављам вас традиционалним поздравом:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!, наводи се у честитки председника Републике Српске.

Кубуровић честитала Ускрс

Министарка правде Нела Кубуровић честитала је данас Ускрс патријарху српском Иринеју, свештенству, монаштву СПЦ и грађанима који тај празник обележавају по Јулијанском календару, уз жељу да највећи хришћански празник прославе у здрављу, миру, ведрини и свепштем добру, окружени лепим мислима и жељама.

"Желим да нас дух победе живота над смрћу, вечног над привременим надахне да у овим васкршњим данима, окружени миром, међусобном љубављу и праштањем, дамо прави одговор на изазове који се постављају пред нашим народом и државом", поручила је Кубуровић у честитки.

Аутор:
Пошаљите коментар