Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Mirović, Vučević i Pastor čestitali Uskrs po julijanskom kalendaru

05.04.2018. 10:59 15:57
Piše:
Izvor: Dnevnik (Branko Lučić)

NOVI SAD: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je Uskrs svim vernicima koji taj hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

"Želim vam da Uskrs, s radošću zbog uskrsnuća Gospodnjeg s kojim je uskrslo i sve ono što je najbolje u ljudima, u krugu svojih porodica provedete u miru, radosti i blagostanju, s verom da ćemo, vođeni upravo hrišćanskim načelima čovekoljublja, brige za bližnjeg, međusobnog uvažavanja i sloge, vreme koje je pred nama, zajedno, učiniti boljim za sve", naveo je Mirović uoči najvećeg hrišćanskog praznika.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uputio je čestitku za Uskrs vernicima koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

“Želim vam da ovaj najradosniji hrišćanski praznik provedete u dobrom zdravlju, porodičnoj sreći i miru, okruženi svojim najdražima. Uskrs treba da nam vrati veru u bolju budućnost i podseti nas na važnost negovanja moralnih vrednosti i međusobnog uvažavanja. Neka se u naše domove useli duh sloge i prijateljstva sa bližnjima, a solidarnost i razumevanje obasja našu zemlju. Želim da, u ovim prazničnim danima, preovladavaju tolerancija i razumevanje i da se kroz negovanje zajedništva, svi okupljamo i delujemo u miru, ljubavi i slozi, kako bismo stvarali bolje i prosperitetnije sutra”, rekao je Miloš Vučević.

 

 

Čestitao i Pastor

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor čestitao je predstojeći Uskrs sveštenstvu i vernicima koje ovaj veliki praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru.

„Neka nas radost koju uskršnji praznici nose sa sobom podstakne na to da činimo dobro drugima, uzajamno se poštujući i negujući hrišćanske vrednosti. Želim da ga provedete sa svojim najmilijima, u dobrom zdravlju i blagostanju. Hristos vaskrese!“

Ružić čestitao Uskrs

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić čestitao je danas Uskrs svim vernicima Srpske pravoslavne crkve i hrišćanima drugih crkvi koje slave ovaj praznik po julijanskom kalendaru.

Ružić je poručio da Uskrs simbolizuje veru u večan život i njegovu obnovu, a da je obaveza svih nas da se lično borimo za dobro, mir, ljubav i poštovanje među ljudima.

"Iskreno sam ubeđen da su ove vrednosti dominantne u našem društvu i da će nam one obezbediti sveopšti napredak", naveo je Ružić u čestitki.

Mihajlović čestitala Uskrs

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je danas Uskrs svim građanima Srbije, patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju i sveštenstvu, koji najveći hrišćanski praznik proslavljaju po Julijanskom kalendaru.



Mihajlović je svima poželela da Uskrs, kao simbol pobede života nad smrću, simbol vere i nade u postojanje nepokolebljivo dobrog i humanog, provedu u dobrom zdravlju i sreći sa svojim bližnjima.

"Neka nam Uskrs, kao dan istinske radosti, svima podari mir i blagostanje. Hristos Vaskrse!", poručila je Mihajlović u čestitki. 

Dodik čestitao Uskrs

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas čestitku patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, arhijerejima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima pravoslavne veroispovijesti, povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa.

"Vaskrs je najveći hrišćanski praznik čije su poruke i simbolika sadržane u temeljnim civilizacijskim vrijednostima koje su duboko ukorijenjene u bogatu tradiciju i običaje pravoslavnih hrišćana.

Suočeni sa brojnim izazovima u današnje vrijeme u kojem živimo, potrebno nam je da, slaveći radosni dan Hristovog vaskrsnuća, obnavljamo i jačamo veru i snagu na putu mira, ljubavi, uzajamnog poštovanja i solidarnosti među ljudima i narodima", naveo je Dodik.

U želji da predstojeće praznične dane provedete u dobrom zdravlju, duhovnom miru, slozi i radosti sa svojim najbližim, pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom:

HRISTOS VASKRSE!

VAISTINU VASKRSE!, navodi se u čestitki predsednika Republike Srpske.

Kuburović čestitala Uskrs

Ministarka pravde Nela Kuburović čestitala je danas Uskrs patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu, monaštvu SPC i građanima koji taj praznik obeležavaju po Julijanskom kalendaru, uz želju da najveći hrišćanski praznik proslave u zdravlju, miru, vedrini i svepštem dobru, okruženi lepim mislima i željama.

"Želim da nas duh pobede života nad smrću, večnog nad privremenim nadahne da u ovim vaskršnjim danima, okruženi mirom, međusobnom ljubavlju i praštanjem, damo pravi odgovor na izazove koji se postavljaju pred našim narodom i državom", poručila je Kuburović u čestitki.

Autor:
Pošaljite komentar