Рецепт дана: Медитеранска паста
13.03.2018.
10:39
10:45
Коментари (0)
Прави се зачас, а укус је божанствен. Укратко, ова је паста увек добра идеја...
Састојци:
- 2 чена белог лука,
- кашика маслиновог уља,
- исецкан першун,
- исецкан босиљак,
- кашика кечапа,
- 5-6 зелених и исто тако црних маслина,
- 1 шаргарепа,
- чили паприка, бибер и со по укусу,
- конзерва парадајз пелата,
- оригано,
- пола кашичице шећера,
- тестенина,
- лоптица моцареле
Припрема:
1. У авану добро истући prеthodno исецкан бели лук, маслине, ситно насецкану шаргарепу, мало першуновог листа, чили, бибер, со, маслиново уље и мало кечапа.
2. Ставити дубљи тигањ на шпорет, улити салсу, додати пелате из конзеве и сецкани босиљак, па све прокувати пар минута.
3. Скувати пасту ал денте и промешати, па одгоре посути мало оригана и истргане моцареле.