Рецепт дана: Пилетина у сосу од лимуна
Ако сте љубитељ меса, али сте се помало заситили класичне комбинације с поврћем, ево предлога за супер укусну пилетину припремљену на мало другачији начин.
Састојци:
- 125 г пиринча,
- средње велика главица лука,
- 1 паприка,
- 200 г броколија,
- 4 пилеће шницле,
- кашика уља,
- сок од 1 лимуна,
- 3 паприке,
- 1/2 кашике густина или кашика брашна,
- со и бибер по укусу
Припрема:
1. Пиринач кувати у сланој кипућој води 20 минута.
2. Лук ољуштити и исећи на кришке, паприку на траке, а броколи кувати у кипућој супи око 5 минута.
3. Сваку шницлу исецкати на комадиће и пржити на уљу неких 3 минута. Посолити и побиберити, додати лук и паприку, па кратко пржити све заједно.
4. Броколи оцедити тако да се сачува течност од кувања, а месо извадити из тигања.
5. У пржени лук и паприку умешати сок од лимуна и 150 мл супе од броколија, оставити да се кува око 3 минута и по укусу посолити и побиберити.
6. Згуснути сос размућеним густином, вратити месо и послужити с куваним пиринчем.