Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пилетина у сосу од лимуна

05.02.2018. 18:11 18:14
Пише:
Фото: pixabay.com

Ако сте љубитељ меса, али сте се помало заситили класичне комбинације с поврћем, ево предлога за супер укусну пилетину припремљену на мало другачији начин.

Састојци:

- 125 г пиринча,

- средње велика главица лука,

- 1 паприка,

- 200 г броколија,

- 4 пилеће шницле,

- кашика уља,

- сок од 1 лимуна,

- 3 паприке,

- 1/2 кашике густина или кашика брашна,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Пиринач кувати у сланој кипућој води 20 минута.

2. Лук ољуштити и исећи на кришке, паприку на траке, а броколи кувати у кипућој супи око 5 минута.

3. Сваку шницлу исецкати на комадиће и пржити на уљу неких 3 минута. Посолити и побиберити, додати лук и паприку, па кратко пржити све заједно.

4. Броколи оцедити тако да се сачува течност од кувања, а месо извадити из тигања.

5. У пржени лук и паприку умешати сок од лимуна и 150 мл супе од броколија, оставити да се кува око 3 минута и по укусу посолити и побиберити.

6. Згуснути сос размућеним густином, вратити месо и послужити с куваним пиринчем.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Крем рижото од шаргарепе

Рецепт дана: Крем рижото од шаргарепе

02.02.2018. 11:25 11:29
Рецепт дана: Пица мафини

Рецепт дана: Пица мафини

31.01.2018. 10:50 10:54