Рецепт дана: Таљателе са пилетином, парадајзом и руколом
12.12.2017.
15:26
15:28
Коментари (0)
Брз, здрав и укусан оброк који ће одушевити све љубитеље пасти и тестенине.
Састојци:
- 500 г таљатела,
- 500 г пилећег белог меса,
- 300 г парадајз пелата,
- 100 мл сока од парадајза,
- 100 г руколе,
- 4 чена белог лука,
- 3 кашике маслиновог уља,
- соли и бибера по укусу,
- 40 г пармезана
Припрема:
1. Пилетину исећи на коцке и пропржити на загрејаном уљу.
2. Бели лук исецкати и додати у пилетину, прелити парадајз пелатом, соком од парадајза, промешати, па кувати око пет минута.
3. Посолити, побиберити, додати prеthodno обарене таљателе и скинути с ватре.
4. Додати руколу, посути пармезаном, промешати и сервирати на тањир.