Recept dana: Taljatele sa piletinom, paradajzom i rukolom
12.12.2017.
15:26
15:28
Komentari (0)
Brz, zdrav i ukusan obrok koji će oduševiti sve ljubitelje pasti i testenine.
Sastojci:
- 500 g taljatela,
- 500 g pilećeg belog mesa,
- 300 g paradajz pelata,
- 100 ml soka od paradajza,
- 100 g rukole,
- 4 čena belog luka,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- soli i bibera po ukusu,
- 40 g parmezana
Priprema:
1. Piletinu iseći na kocke i propržiti na zagrejanom ulju.
2. Beli luk iseckati i dodati u piletinu, preliti paradajz pelatom, sokom od paradajza, promešati, pa kuvati oko pet minuta.
3. Posoliti, pobiberiti, dodati prethodno obarene taljatele i skinuti s vatre.
4. Dodati rukolu, posuti parmezanom, promešati i servirati na tanjir.