Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Taljatele sa piletinom, paradajzom i rukolom

12.12.2017. 15:26 15:28
Piše:
Foto: pixabay.com

Brz, zdrav i ukusan obrok koji će oduševiti sve ljubitelje pasti i testenine.

Sastojci:

- 500 g taljatela,

- 500 g pilećeg belog mesa,

- 300 g paradajz pelata,

- 100 ml soka od paradajza,

- 100 g rukole,

- 4 čena belog luka,

- 3 kašike maslinovog ulja,

- soli i bibera po ukusu,

- 40 g parmezana

Priprema:

1. Piletinu iseći na kocke i propržiti na zagrejanom ulju.

2. Beli luk iseckati i dodati u piletinu, preliti paradajz pelatom, sokom od paradajza, promešati, pa kuvati oko pet minuta.

3. Posoliti, pobiberiti, dodati prethodno obarene taljatele i skinuti s vatre.

4. Dodati rukolu, posuti parmezanom, promešati i servirati na tanjir.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Bajadere

Recept dana: Bajadere

22.11.2017. 08:41 08:46
Recept dana: Varivo od kupusa

Recept dana: Varivo od kupusa

23.11.2017. 10:26 10:31