Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Штрудла с вишњама

13.11.2017. 18:41 18:51
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Што се штрудле тиче, до сада није забележено да је неко не воли. Још ако је с вишњама...

Састојци:

– 2 дл млека,

– 2 дл уља,

– 2 дл воде,

– 10 кашика шећера,

– кашичица соли,

– квасац,

– кора и сок од једног лимуна,

– 900 г меког брашна,

– килограм вишања,

– 200 г чоколаде за кување,

– 100 г млевеног кекса,

– 250 г шећера,

– шоља млека,

– 3 кашике уља,

– 100 г шећера у праху

Припрема:

1. Квасац отопити у млаком млеку, па додати воду, уље, со, 10 кашика шећера, сок и рендану кору лимуна.

2. Постепено додати брашно и замесити глатко тесто, оставити да одстоји сат времена на топлом.

3. Након тога тесто поделити на четри дела и оставити да одстоји још пола сата.

4. За фил помешати вишње, кекс и 250 г шећера.

5. Развити тесто тако да буде дебљине око пола центиметра, нафиловати и посути преко фила рендану чоколаду.

6. Увити штрудле и поређати их у подмазан плех.

7. Сваку штрудлу премазати мешавом шоље млека и три кашике уља, па оставити још пола сата да нарасту.

8. Пећи око 35 минута у рерни загрејаној на 200 степени.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Ћуфте са туњевином

Рецепт дана: Ћуфте са туњевином

08.11.2017. 10:31 10:34
Рецепт дана: Равиоле пуњене бундевом

Рецепт дана: Равиоле пуњене бундевом

02.11.2017. 15:12 15:17