Рецепт дана: Мафини од бундеве
23.10.2017.
10:25
10:30
Коментари (0)
Након кестена, бундева је најпопуларнији јесењи плод, пођеднако укусна како у слатким, тако и у слатким јелима.
Састојци:
- 250 г брашна,
- 100 г белог шећера,
- 50 г смеђег шећера,
- пола кашичице соли,
- 2 кашичице цимета,
- 2 јајета,
- 50 г пиреа од бундеве,
- 1 дл отопљеног кокосовог уља,
- ванил шећер,
- прашак за пециво
Припрема:
1. Помешати брашно, шећер, прашак за пециво, со и зачине у чинији, па све промешати.
2. У другој чинији промешати јаја, пире од бундеве, кокосово уље и ванил шећер.
3. Улити мокре састојке у суве и све промешати док се смеса не хомогенизује. 4. У prеthodno загрејану рерну на 190 степени, па ставити мафине да се пеку неких двадетак минута.