Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Медењаци

03.10.2017. 16:46 16:55
Пише:
Фото: pixabay.com

Једноставно се припремају, а могу и дуго да стоје у затвореној кутији.

Састојци:

- 350 г глатког брашна,

- 4 јајета,

- 125 г шећера,

- 75 г меда,

- 50 г путера,

- 5 г соде бикарбоне,

- зачини: цимет, орашчић, каранфилић, ђумбир (кафена кашичица цимета, а осталих зачина по пола кашичице)

Припрема:

1. У брашно додати соду, јаја умућена са шећером, угрејани мед, растопљен и прохлађен путер и зачине.

2. Умесити глатко тесто и оставити га покривеног прозирном фолијом 24 сата на собној температури.

3. Тесто премесити рукама на радној површини посутој брашном (биће лепљиво, али полако додавати брашно и месити).

4. Поделити на пар делова и сваки посебно умесити и разваљати на око 0,5 цм дебљине.

5. Резати модлицама (препоручујем пластичне), слагати на плех обложен папиром за печење и пећи, уз сталне провере јер су брзо готови, на 200 степени десетак минута.

6. Оставити у плеху да се мало прохладе.

7. Могу да се украшавају на два начина: глазуром од чоколаде (прокувати 100 г слатке павлаке, скинути са шпорета и додати 200 г изломљене чоколаде) или глазуром од беланаца (умутитибеланце са 150 г шећера у праху, па на крају додати пар капи лимуна)

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Потаж од шаргарепе

Рецепт дана: Потаж од шаргарепе

29.09.2017. 11:51 11:55
Рецепт дана: Лазање са пилетином и бундевом

Рецепт дана: Лазање са пилетином и бундевом

25.09.2017. 11:48 11:50