Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Medenjaci

03.10.2017. 16:46 16:55
Piše:
Foto: pixabay.com

Jednostavno se pripremaju, a mogu i dugo da stoje u zatvorenoj kutiji.

Sastojci:

- 350 g glatkog brašna,

- 4 jajeta,

- 125 g šećera,

- 75 g meda,

- 50 g putera,

- 5 g sode bikarbone,

- začini: cimet, oraščić, karanfilić, đumbir (kafena kašičica cimeta, a ostalih začina po pola kašičice)

Priprema:

1. U brašno dodati sodu, jaja umućena sa šećerom, ugrejani med, rastopljen i prohlađen puter i začine.

2. Umesiti glatko testo i ostaviti ga pokrivenog prozirnom folijom 24 sata na sobnoj temperaturi.

3. Testo premesiti rukama na radnoj površini posutoj brašnom (biće lepljivo, ali polako dodavati brašno i mesiti).

4. Podeliti na par delova i svaki posebno umesiti i razvaljati na oko 0,5 cm debljine.

5. Rezati modlicama (preporučujem plastične), slagati na pleh obložen papirom za pečenje i peći, uz stalne provere jer su brzo gotovi, na 200 stepeni desetak minuta.

6. Ostaviti u plehu da se malo prohlade.

7. Mogu da se ukrašavaju na dva načina: glazurom od čokolade (prokuvati 100 g slatke pavlake, skinuti sa šporeta i dodati 200 g izlomljene čokolade) ili glazurom od belanaca (umutitibelance sa 150 g šećera u prahu, pa na kraju dodati par kapi limuna)

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Potaž od šargarepe

Recept dana: Potaž od šargarepe

29.09.2017. 11:51 11:55
Recept dana: Lazanje sa piletinom i bundevom

Recept dana: Lazanje sa piletinom i bundevom

25.09.2017. 11:48 11:50