clear sky
12°C
20.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Минијатура Којашевића за три бода Војводине

29.09.2017. 22:49 22:51
Пише:
Фото: Ј. Грлић

НОВИ САД: Дуго, предуго мучили су се фудбалери Војводине да некако сломе отпор  упорних гостију из Лучана.

Тек у самом финишу, сјајном минијатуром коју је одиграо Дамир Којашевић, стигли су црвено-бели до важних бодова и за то су били поздрављени аплаузом од малобројних гледалаца. Истини за вољу, у великој мери остали су им Вошини играчи дужни, али прича је за домаћи тим имала срећан крај и то је најважнији утисак са стадиона “Карађорђе”.

У првих 45 минута ништа, али баш ништа није могло да се види на терену. Играло се обострано неповезано, са пуно грешака, а некаквих изгледнијих прилика није било ни у назнакама. Незанимљив и растрзан фудбал између два казнена простора био је основна карактеристика првог полувремена и тиме је све речено.

У наставку се очекивала некаква реакција играча два суперлигаша и она је, додуше стидљиво, уследила. Младост је боље ушла у других 45 минута и у 52. и 53. минуту могла да стигне до вођства, када је најпре шутирао Голубовић, а, после корнера, покушао је и некадашањи Новосађанин Јанко Тумбасевић. Срећом по црвено-беле, голман Емил Роцков оба пута био је на висини задатка и мреже су остале да мирују.

Тада је, напокон, конкретнија почела да бива Војводина. У 55. минуту је оклевао у доброј ситуацији Којашевић, а у 63. минуту исти играч је шутирао, али је голман Росић био опрезан. У 66. минуту Немања Суботић, момак који је синоћ био испод нивоа на који је навикао навијаче новосадског суперлигаша, добро је извео слободњак с неких 20 метара, али је лопта закачила неког у живом зиду и одбила се у корнер.


Буач: Није нам било лако

По завршетку сусрета помоћни тренер екипе из Лучана Горан Станић кратко је констатовао:

- Била је то тврда утакмица у којој није било пуно прилика. Војводина је искористила два кикса наше одбране и стигла до бодова, иако смо и ми створили две-три ситуације из које смо могли да направимо нешто конкреније у нападу. Нисмо успели, а домаћину честитам на победи.

Владимир Буач, шеф стручног штаба Новосађана, овако је видео утакмицу:

- Није нам било лако да дођемо до победе, јер у првих 45 минута као да наши играчи главама нису били на терену. Имали смо током седмице проблем с вирусом и то је очигледно оставило трага, али је добро што су  показали реакцију и у наставку заиграли боље. Преко Којашевића смо поентирали и освојили важне бодове. Сада ће екипа имати два слободна дана, а већ у понедељак одлазимо на Златибор, на мини-припреме и тамо ћемо боравити до суботе. У плану нам је да се што боље међусобно упознамо, порадимо на игри и будемо као тим бољи. Могуће је да на планини одиграмо и једну тренинг-утакмицу, како ствари стоје, с тимом Рудара из Пљеваља – најавио је Буач.


На другој страни, у 77. минуту незгодан ударац ка голу домаћина упутио је Александар Пејовић, али је Роцков, уз доста муке, осујетио тај његов покушај. У наставку одлично је шутирао штопер Војводине Синиша Саничанин, али је чувар мреже Лучанаца атрактивном парадом избио лопту у корнер.

А онда су уследили тренуци одлуке. У 82. минуту црногорски репрезентативац Дамир Којашевић примио је лопту на десној страни, повукао је паралелно с линијом казненог простора, заобишао препреке које су се пред њим појавиле, стигао до супротног дела шеснаестерца и резантним ударцем матирао немоћног Росића. Био је то првенац омаленог везног играча у дресу Воше, а Новосађани су повели са 1:0.

Изостала је реакција фудбалера Младости, Војводина је била агилнија у финишу, а онда је, играо се тада 89. минут, домаћин извео сјајну контру у којој су учествовали Антић и Јовановић, пре него што је лопта стигла поново до Којашевића. Он је одлично испратио акцију, заобишао и голмана Росића и пласирао лопту у мрежу за коначних 2:0.

Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 1.000, судија: Грујић (Ниш). Стрелац: Којашевић у 82. и 89 минуту. Жути картони: Лакићевић (Војводин), а Андрић, Павловић и Одита (Младост).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Лакићевић 6,5, Веселиновић 7, Саничанин 7, Антић 7, Вукасовић 6,5 (Цебара 6,5), Јованчић 6,5, Месаровић 6,5, Којашевић 8 (Калезић), Суботић 6,5, Михајловић 6,5 (Јовановић).

МЛАДОСТ: Росић 6,5, Андрић 6, Милошевић 6, Шатара 6, Пешић 6,5, Пејовић 6,5, Тумбасевић 6,5, Павловић 6 (Марић), Милосављевић 6 (Одита 6), Трифуновић 6, Голубовић 6.

А. Предојевић

Аутор:
Пошаљите коментар
Суперлига: Војводина-Младост 2:0 (0:0) уживо

Суперлига: Војводина-Младост 2:0 (0:0) уживо

29.09.2017. 16:22 18:50