Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Minijatura Kojaševića za tri boda Vojvodine

29.09.2017. 22:49 22:51
Piše:
Foto: J. Grlić

NOVI SAD: Dugo, predugo mučili su se fudbaleri Vojvodine da nekako slome otpor  upornih gostiju iz Lučana.

Tek u samom finišu, sjajnom minijaturom koju je odigrao Damir Kojašević, stigli su crveno-beli do važnih bodova i za to su bili pozdravljeni aplauzom od malobrojnih gledalaca. Istini za volju, u velikoj meri ostali su im Vošini igrači dužni, ali priča je za domaći tim imala srećan kraj i to je najvažniji utisak sa stadiona “Karađorđe”.

U prvih 45 minuta ništa, ali baš ništa nije moglo da se vidi na terenu. Igralo se obostrano nepovezano, sa puno grešaka, a nekakvih izglednijih prilika nije bilo ni u naznakama. Nezanimljiv i rastrzan fudbal između dva kaznena prostora bio je osnovna karakteristika prvog poluvremena i time je sve rečeno.

U nastavku se očekivala nekakva reakcija igrača dva superligaša i ona je, doduše stidljivo, usledila. Mladost je bolje ušla u drugih 45 minuta i u 52. i 53. minutu mogla da stigne do vođstva, kada je najpre šutirao Golubović, a, posle kornera, pokušao je i nekadašanji Novosađanin Janko Tumbasević. Srećom po crveno-bele, golman Emil Rockov oba puta bio je na visini zadatka i mreže su ostale da miruju.

Tada je, napokon, konkretnija počela da biva Vojvodina. U 55. minutu je oklevao u dobroj situaciji Kojašević, a u 63. minutu isti igrač je šutirao, ali je golman Rosić bio oprezan. U 66. minutu Nemanja Subotić, momak koji je sinoć bio ispod nivoa na koji je navikao navijače novosadskog superligaša, dobro je izveo slobodnjak s nekih 20 metara, ali je lopta zakačila nekog u živom zidu i odbila se u korner.


Buač: Nije nam bilo lako

Po završetku susreta pomoćni trener ekipe iz Lučana Goran Stanić kratko je konstatovao:

- Bila je to tvrda utakmica u kojoj nije bilo puno prilika. Vojvodina je iskoristila dva kiksa naše odbrane i stigla do bodova, iako smo i mi stvorili dve-tri situacije iz koje smo mogli da napravimo nešto konkrenije u napadu. Nismo uspeli, a domaćinu čestitam na pobedi.

Vladimir Buač, šef stručnog štaba Novosađana, ovako je video utakmicu:

- Nije nam bilo lako da dođemo do pobede, jer u prvih 45 minuta kao da naši igrači glavama nisu bili na terenu. Imali smo tokom sedmice problem s virusom i to je očigledno ostavilo traga, ali je dobro što su  pokazali reakciju i u nastavku zaigrali bolje. Preko Kojaševića smo poentirali i osvojili važne bodove. Sada će ekipa imati dva slobodna dana, a već u ponedeljak odlazimo na Zlatibor, na mini-pripreme i tamo ćemo boraviti do subote. U planu nam je da se što bolje međusobno upoznamo, poradimo na igri i budemo kao tim bolji. Moguće je da na planini odigramo i jednu trening-utakmicu, kako stvari stoje, s timom Rudara iz Pljevalja – najavio je Buač.


Na drugoj strani, u 77. minutu nezgodan udarac ka golu domaćina uputio je Aleksandar Pejović, ali je Rockov, uz dosta muke, osujetio taj njegov pokušaj. U nastavku odlično je šutirao štoper Vojvodine Siniša Saničanin, ali je čuvar mreže Lučanaca atraktivnom paradom izbio loptu u korner.

A onda su usledili trenuci odluke. U 82. minutu crnogorski reprezentativac Damir Kojašević primio je loptu na desnoj strani, povukao je paralelno s linijom kaznenog prostora, zaobišao prepreke koje su se pred njim pojavile, stigao do suprotnog dela šesnaesterca i rezantnim udarcem matirao nemoćnog Rosića. Bio je to prvenac omalenog veznog igrača u dresu Voše, a Novosađani su poveli sa 1:0.

Izostala je reakcija fudbalera Mladosti, Vojvodina je bila agilnija u finišu, a onda je, igrao se tada 89. minut, domaćin izveo sjajnu kontru u kojoj su učestvovali Antić i Jovanović, pre nego što je lopta stigla ponovo do Kojaševića. On je odlično ispratio akciju, zaobišao i golmana Rosića i plasirao loptu u mrežu za konačnih 2:0.

Stadion “Karađorđe”, gledalaca: 1.000, sudija: Grujić (Niš). Strelac: Kojašević u 82. i 89 minutu. Žuti kartoni: Lakićević (Vojvodin), a Andrić, Pavlović i Odita (Mladost).

VOJVODINA: Rockov 7, Lakićević 6,5, Veselinović 7, Saničanin 7, Antić 7, Vukasović 6,5 (Cebara 6,5), Jovančić 6,5, Mesarović 6,5, Kojašević 8 (Kalezić), Subotić 6,5, Mihajlović 6,5 (Jovanović).

MLADOST: Rosić 6,5, Andrić 6, Milošević 6, Šatara 6, Pešić 6,5, Pejović 6,5, Tumbasević 6,5, Pavlović 6 (Marić), Milosavljević 6 (Odita 6), Trifunović 6, Golubović 6.

A. Predojević

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga: Vojvodina-Mladost 2:0 (0:0) uživo

Superliga: Vojvodina-Mladost 2:0 (0:0) uživo

29.09.2017. 16:22 18:50