Рецепт дана: Пилетина на португалски
12.09.2017.
10:18
10:25
Коментари (0)
Ако волите фадо музику и маштате о путовању у Лисабон, у овом ћете јелу сигурно уживати.
Састојци:
- 800 г пилећег филеа
- 4 чена белог лука,
- главица црног лука
- 1 парадајз,
- 2 кашике маслиновог уља,
- кашика сувог босиљка,
- 2 кашике вегете,
- со и бибер по укусу,
- 50 мл белог вина
- 300 г пиринча
Припрема:
1. У тигању на загрејано маслиново уље ставити ситније исецкан лук, посолити га и пропржити до златножуте боје.
2. Додати исецкан бели лук и пилеће филее исецкане на коцкице.
3. Посути вегетом и пржите док пилетина не добије лепу златну боју. 4. Додате сецкани парадајз и вино, па кувати на лаганој ватри још неких пола сата да пилетина омекша.
5. По потреби подлити с мало воде.
6. У међувремену, скувати пиринач у благо посољеној води, па потом га оцедити.