Recept dana: Piletina na portugalski
12.09.2017.
10:18
10:25
Komentari (0)
Ako volite fado muziku i maštate o putovanju u Lisabon, u ovom ćete jelu sigurno uživati.
Sastojci:
- 800 g pilećeg filea
- 4 čena belog luka,
- glavica crnog luka
- 1 paradajz,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- kašika suvog bosiljka,
- 2 kašike vegete,
- so i biber po ukusu,
- 50 ml belog vina
- 300 g pirinča
Priprema:
1. U tiganju na zagrejano maslinovo ulje staviti sitnije iseckan luk, posoliti ga i propržiti do zlatnožute boje.
2. Dodati iseckan beli luk i pileće filee iseckane na kockice.
3. Posuti vegetom i pržite dok piletina ne dobije lepu zlatnu boju. 4. Dodate seckani paradajz i vino, pa kuvati na laganoj vatri još nekih pola sata da piletina omekša.
5. Po potrebi podliti s malo vode.
6. U međuvremenu, skuvati pirinač u blago posoljenoj vodi, pa potom ga ocediti.