overcast clouds
22°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Муслин: Реми добар, али са победом идемо у Русију

04.09.2017. 11:38 21:32
Пише:
Извор: FoNet

Најбољи фудбалери Србије полако слажу коцкице у складан мозаик са сликом Русије, земље која ће бити домаћин Мондијала следеће године.

У осмом колу квалификационе Групе Д сутра следи велики дерби у Даблину (20,45) против Републике Ирске, тренутно највећег конкурента за позицију број један. Увертира пред мегдан на Острву, рутински тријумф над Молдавијом, потврдила је висок ниво самопоуздања и решеност да се основни циљ, а то је пласман на завршну смотру светског фудбала најзад испуни.

„Није било потцењивања репрезентације Молдавије која није баш на завидном фудбалском нивоу, ишло нам је на руку и то што је, упркос прогнозама, играла отвореније и тиме нам олакшали пут до победе. Дали смо голове на време, били храбри, дисциплиновани, играли како смо се договорили. Матића и Тадића сам заменио нешто раније, пошто имају по један жути картон. Налазимо се у добром моменту, у форми смо. Немамо повређених играча, Рукавина се опоравио и спреман је за меч у Даблину. Атмосфера је добра, знамо да ће бити врло тешко јер Ирци су пред морањем да утакмицу добију“, рапортирао је селектор Муслин.

Расплет у седмом колу био је повољан по Србију. Уз очекивана три бода на нашем конту у дуелу са Молдавијом десило се и изненађење у Грузији где су се Ирци оклизнули и изборили тек реми. Са лидерске позиције и два поена вишка стижемо на Авива парк, психолошки притисак је пребачен на страну домаћина.

„У Даблин идемо на три бода. Не спуштамо гард, не мењамо стил започет у овим квалификацијама. Евентуалном победом над Ирцима завршили бисмо 90 процената посла око пласмана на СП. Ипак, не треба од ове утакмице правити фаму. Она није пресудна, имамо после ње још две. Не желим да се прави притисак без потребе, момци су свесни важности дуела. Није то борба на живот или смрт. Ко зна, како се буде кретао резултат и однос снага на терену, можда будемо задовољни и ремијем, као што смо били у Велсу“, констатовао је селектор.

Наравно, нема превише приче о резултату, иако је јасно да нам и бод доноси доста тога позитивног у финишу трке на путу ка Москви.

„Поновићу, победа би нас озбиљно приближила Русији, док реми не би завршио ову квалификациону причу, али не кажем да не би био добар“, дипломатски је рекао Муслин.

Србија је освојила 15 бодова, у игри је још девет. Одређене пројекције кажу да би за руску визу било довољно 20 бодова.

„То јесте нека наша математика која се у међувремену није променила. Није немогуће да на крају буде потребно сакупити 21 бод. Углавном, ми ћемо у све три утакмице ићи на победе. Добро је што су Велшани славили против Аустрије. Уједно су их отписали из трке,а ми у октобру гостујемо у Бечу. Занимљив ће бити дуел између Велса и Ирске, може свашта да се деси. Али, није време за било какве калкулације“, подвукао је искусни стратег репрезентације.

Састав ће вероватно претрпети промене у односу на prеthodnu утакмицу, али Муслин није желео да открије своје намере. Идеја је у глави спремна, мада одређене дилеме постоје.

„Стојковић је први голман, показао је да је у форми. Пронашао је клуб, добро је бранио за Партизан. Драго ми је због Гаћиновића, труди се максимално. Љајић је имао проблем са стомаком, али издржао је све, тражио је од мене да буде на клупи. Није имао среће да постигне гол, треба му мало више времена да се уклопи у улогу коју сам му наменио. Суспензију је издржао и Лука Миливојевић, опоравио се Рукавина. Момци дишу као један. И мени је лакше када радим са оваквим спортистима, па досадашњи наши резултати нису случајност“, напоменуо је селектор.

Дерби у Даблину судиће Турци, на челу са Џунејет Чакиром. Прва меч лопта за одлазак на Сп је у рукама српских фудбалера.

З. Рангелов

Душан Тадић верује у успех у Даблину

Душан Тадић маестрално предводи репрезентацију у овом квалификационим циклусу. Његове асистенције и голови донели су нам много радости. Можда је сусрет против Ирске као створен за нови шоу аса Саутемптона.

„Прија  нам то што је Ирска одиграла нерешено у гостима против Грузије, али ми гледамо само своје редове. Биће нам тешко у Даблину, чека нас ратничка утакмица, јер је улог велики. Верујемо у победу. Видећемо како ће се меч одвијати, а за мене је једино непознаница да ли ћемо освојити бод или сва три. На добром смо путу да обезбедимо пласман на Светско првенство, корак по корак и ето нас на Мундијалу“, сматра Тадић.

Ирци су нас намучили у Београду, остали су непоражени.

„Ухватили смо залет против Молдавије, одиграли како је требало и потпуно смо спремни за сва искушења. Пред нама је озбиљан ривал, мотивисан и упоран. Ми смо у добром положају, нема опуштања и радовања унапред. Нико неће бити срећнији од нас када обезбедимо пласман на СП. Уложићемо максимум труда и знања за позитиван исход у Даблину“, поручио је Тадић.

Немања Гудељ очекује жестоки окршај

Немања Гудељ очекује жестоки окршај у Дабилину и нада се повољном исходу.

„Ако добијемо у Даблину, мислим да смо 90 одсто обезбедили пласман на Светско првенство. Неће бити лако, знамо како они желе да играју, али идемо на победу. Атмосфера је одлична. Добили смо Молдавију, одиграли добро, професионално и паметно. Имамо велику шансу да се пласирамо на СП што се није догодило дуго времена“, рекао је Гудељ.

У нашем тиму сви до једног очекују изузетно тешку утакмицу.

„Свака екипа жели да оде на Светско првенство. Ирци знају да им је ово можда и последња прилика, јер ако изгубе тешко ће бити први у групи. Имају свој циљ и јасно је да хоће да добију ову утакмицу.”

Он је истакао да су сви играчи спремни на оно што ће противник покушати да уради на терену.

"Њихов императив може да буде олакшање за нас. Знамо како ће играти, очекујемо да нас притисну високо. Али, ако из првих 10 минута изађемо као фудбалски победници, имаћемо простора  да дамо гол, а то је онда друга прича“, сматра Гудељ.

 

Аутор:
Пошаљите коментар