Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Muslin: Remi dobar, ali sa pobedom idemo u Rusiju

04.09.2017. 11:38 21:32
Piše:
Izvor: FoNet

Najbolji fudbaleri Srbije polako slažu kockice u skladan mozaik sa slikom Rusije, zemlje koja će biti domaćin Mondijala sledeće godine.

U osmom kolu kvalifikacione Grupe D sutra sledi veliki derbi u Dablinu (20,45) protiv Republike Irske, trenutno najvećeg konkurenta za poziciju broj jedan. Uvertira pred megdan na Ostrvu, rutinski trijumf nad Moldavijom, potvrdila je visok nivo samopouzdanja i rešenost da se osnovni cilj, a to je plasman na završnu smotru svetskog fudbala najzad ispuni.

„Nije bilo potcenjivanja reprezentacije Moldavije koja nije baš na zavidnom fudbalskom nivou, išlo nam je na ruku i to što je, uprkos prognozama, igrala otvorenije i time nam olakšali put do pobede. Dali smo golove na vreme, bili hrabri, disciplinovani, igrali kako smo se dogovorili. Matića i Tadića sam zamenio nešto ranije, pošto imaju po jedan žuti karton. Nalazimo se u dobrom momentu, u formi smo. Nemamo povređenih igrača, Rukavina se oporavio i spreman je za meč u Dablinu. Atmosfera je dobra, znamo da će biti vrlo teško jer Irci su pred moranjem da utakmicu dobiju“, raportirao je selektor Muslin.

Rasplet u sedmom kolu bio je povoljan po Srbiju. Uz očekivana tri boda na našem kontu u duelu sa Moldavijom desilo se i iznenađenje u Gruziji gde su se Irci okliznuli i izborili tek remi. Sa liderske pozicije i dva poena viška stižemo na Aviva park, psihološki pritisak je prebačen na stranu domaćina.

„U Dablin idemo na tri boda. Ne spuštamo gard, ne menjamo stil započet u ovim kvalifikacijama. Eventualnom pobedom nad Ircima završili bismo 90 procenata posla oko plasmana na SP. Ipak, ne treba od ove utakmice praviti famu. Ona nije presudna, imamo posle nje još dve. Ne želim da se pravi pritisak bez potrebe, momci su svesni važnosti duela. Nije to borba na život ili smrt. Ko zna, kako se bude kretao rezultat i odnos snaga na terenu, možda budemo zadovoljni i remijem, kao što smo bili u Velsu“, konstatovao je selektor.

Naravno, nema previše priče o rezultatu, iako je jasno da nam i bod donosi dosta toga pozitivnog u finišu trke na putu ka Moskvi.

„Ponoviću, pobeda bi nas ozbiljno približila Rusiji, dok remi ne bi završio ovu kvalifikacionu priču, ali ne kažem da ne bi bio dobar“, diplomatski je rekao Muslin.

Srbija je osvojila 15 bodova, u igri je još devet. Određene projekcije kažu da bi za rusku vizu bilo dovoljno 20 bodova.

„To jeste neka naša matematika koja se u međuvremenu nije promenila. Nije nemoguće da na kraju bude potrebno sakupiti 21 bod. Uglavnom, mi ćemo u sve tri utakmice ići na pobede. Dobro je što su Velšani slavili protiv Austrije. Ujedno su ih otpisali iz trke,a mi u oktobru gostujemo u Beču. Zanimljiv će biti duel između Velsa i Irske, može svašta da se desi. Ali, nije vreme za bilo kakve kalkulacije“, podvukao je iskusni strateg reprezentacije.

Sastav će verovatno pretrpeti promene u odnosu na prethodnu utakmicu, ali Muslin nije želeo da otkrije svoje namere. Ideja je u glavi spremna, mada određene dileme postoje.

„Stojković je prvi golman, pokazao je da je u formi. Pronašao je klub, dobro je branio za Partizan. Drago mi je zbog Gaćinovića, trudi se maksimalno. Ljajić je imao problem sa stomakom, ali izdržao je sve, tražio je od mene da bude na klupi. Nije imao sreće da postigne gol, treba mu malo više vremena da se uklopi u ulogu koju sam mu namenio. Suspenziju je izdržao i Luka Milivojević, oporavio se Rukavina. Momci dišu kao jedan. I meni je lakše kada radim sa ovakvim sportistima, pa dosadašnji naši rezultati nisu slučajnost“, napomenuo je selektor.

Derbi u Dablinu sudiće Turci, na čelu sa Džunejet Čakirom. Prva meč lopta za odlazak na Sp je u rukama srpskih fudbalera.

Z. Rangelov

Dušan Tadić veruje u uspeh u Dablinu

Dušan Tadić maestralno predvodi reprezentaciju u ovom kvalifikacionim ciklusu. Njegove asistencije i golovi doneli su nam mnogo radosti. Možda je susret protiv Irske kao stvoren za novi šou asa Sautemptona.

„Prija  nam to što je Irska odigrala nerešeno u gostima protiv Gruzije, ali mi gledamo samo svoje redove. Biće nam teško u Dablinu, čeka nas ratnička utakmica, jer je ulog veliki. Verujemo u pobedu. Videćemo kako će se meč odvijati, a za mene je jedino nepoznanica da li ćemo osvojiti bod ili sva tri. Na dobrom smo putu da obezbedimo plasman na Svetsko prvenstvo, korak po korak i eto nas na Mundijalu“, smatra Tadić.

Irci su nas namučili u Beogradu, ostali su neporaženi.

„Uhvatili smo zalet protiv Moldavije, odigrali kako je trebalo i potpuno smo spremni za sva iskušenja. Pred nama je ozbiljan rival, motivisan i uporan. Mi smo u dobrom položaju, nema opuštanja i radovanja unapred. Niko neće biti srećniji od nas kada obezbedimo plasman na SP. Uložićemo maksimum truda i znanja za pozitivan ishod u Dablinu“, poručio je Tadić.

Nemanja Gudelj očekuje žestoki okršaj

Nemanja Gudelj očekuje žestoki okršaj u Dabilinu i nada se povoljnom ishodu.

„Ako dobijemo u Dablinu, mislim da smo 90 odsto obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo. Neće biti lako, znamo kako oni žele da igraju, ali idemo na pobedu. Atmosfera je odlična. Dobili smo Moldaviju, odigrali dobro, profesionalno i pametno. Imamo veliku šansu da se plasiramo na SP što se nije dogodilo dugo vremena“, rekao je Gudelj.

U našem timu svi do jednog očekuju izuzetno tešku utakmicu.

„Svaka ekipa želi da ode na Svetsko prvenstvo. Irci znaju da im je ovo možda i poslednja prilika, jer ako izgube teško će biti prvi u grupi. Imaju svoj cilj i jasno je da hoće da dobiju ovu utakmicu.”

On je istakao da su svi igrači spremni na ono što će protivnik pokušati da uradi na terenu.

"Njihov imperativ može da bude olakšanje za nas. Znamo kako će igrati, očekujemo da nas pritisnu visoko. Ali, ako iz prvih 10 minuta izađemo kao fudbalski pobednici, imaćemo prostora  da damo gol, a to je onda druga priča“, smatra Gudelj.

 

Autor:
Pošaljite komentar