Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Јабуке у шлафроку у новом руху

30.08.2017. 10:05 10:09
Пише:
Фото: Foto: Tatjana Kovaljevski

Сјајан, чини се неправедно запостављен старински рецепт, у новом руху. Као и стари, и овај се десерт лако припрема и још лакше једе.

Састојци (за 5 особа):

- 700 г јабука петровача,

- 1 јаје,

- 100 мл млека,

- 100 мл воде,

- прстохват соли,

- кашика шећера,

- равна кашичица цимета,

- 1/2 кашичице рума,

- 200 г меког брашна,

- ванил шећер,

- уље,

- по жељи: шећер у праху, џем, лешници, бадеми, ораси..

Припрема:

1.  Умутити јаје и шећер, додати киселу воду, млеко, ванил шећер, рум, со и на крају постепено додавати брашно.

2. Смеса би требало да буде без грудвица, гушћа него за палачинке, да када се стави колут јабуке у смесу, смеса не склизне, већ се задржи на јабуци, али не ни превише густа.

2. Покрити и оставити да одстоји док се припремају јабуке.

3. Јабуке ољуштити, исећи на колутове дебљине од 4 до 8 милиметара, па одстранити средишњи део са коштицама.

4. У тигању загрејати уље, сваки колут јабуке умочити у смесу и вадити решеткастом кашиком како би се оцедио вишак смесе.

5. Пржити са обе стране док не добију златно жуту боју.

6. Јабуке вадити на послужавник у који је стављен папирни убрус ради упијања вишка масноће.

7. Декорисати по жељи –посути прах шећером и/или циметом или, рецимо, џемом „ишарати“ јабуке.

8. По жељи додати лешнике, бадеме, орасе...

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Ћуфтице од туњевине са шпагетама

Рецепт дана: Ћуфтице од туњевине са шпагетама

24.08.2017. 15:56 16:06
Рецепт дана: Пројара од кукурузног гриза и хељдиног брашна

Рецепт дана: Пројара од кукурузног гриза и хељдиног брашна

22.08.2017. 16:07 16:25