Рецепт дана: Фереро торта, али без печења
Ова кремаста посластица идеално је решење за модерне домаћице, јер се брзо и лако припрема. А укус је... Фантастичан, поготово за љубитеље чоколаде.
Састојци:
За кору:
- 400 г наполитанки од лешника,
- 5 капике еурокрема,
За фил:
- 200 г чоколаде са лешницима,
- 50 г црне чоколаде за кување,
- 50 мл слатке павлаке,
- 250 г крем сира
За прелив:
- 100 г чоколаде за кување,
- 100 г млечне чоколаде,
- 270 г киселе павлаке,
- 100 г лешника
Припрема:
1. Наполитанке уситнити у сецку или их измрвити.
2. Ставити их у посуду и додати еурокрем, па сјединити миксером, а затим кашиком ставити у калуп за чизкејк.
3. Распоредити равномерно да би се направила кора, утискивањем кашиком док се кора не изравна и не уједначи.
4. Калуп ставити у фрижидер док се спрема фил.
5. За фил у шерпу сипати 100 милилитара слатке павлаке, додати чоколаду за кување, чоколаду са лешницима и растопити на благој ватри уз непрестано мешање.
6. Оставити чоколаду да се охлади.
7. Остатак слатке павлаке ставити у посуду и мутити миксером око пет минута, док се павлака не згусне.
8. Затим додати крем сира и сјединити кашиком, да би маса остала чврста.
9. Потом додати растопљену чоколаду и мешати док се не сједини.
10. Водити рачуна да се чоколада охлади да би све остало чврсто.
11. Фил равномерно распоредити преко коре и ставити у фрижидер да одстоји најмање два сата.
12. За прелив растопити на благој ватри чоколаду за кување и млечну чоколаду и када се охлади додати киселу павлаку, па промешати док се не сједини и распоредити равномерно преко фила.
13. Лешник пећи десетак минута на 200 степени (док благо не пожути), па га ољуштити и исецкати на крупније комадиће и посути преко торте.