few clouds
19°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЛЕ: Тужан крај Новосађана у Ружомбероку

06.07.2017. 22:08 22:10
Пише:
Извор: Ј. Грлић/Фудбалери Војводине сузних очију су напустили терен

Фудбалери Војводине елиминисани су већ у првом колу квалификације за Лигу Европе, заслужено, јер је од њих боља била екипа Ружомберока.

(Од нашег специјалног извештача)

После двомеча Словаци су показали да су у овом тренутку спремнији ривал и нашли се у наредној рунди. Кривца за дебакл могу да пронађу једино у себи самима и лошој игри у реваншу као и у пропуштеним приликама у првој утакмици на Карађорђу. Али, ко се тога још сећа...

Није Војводина ушла у меч уплашено. А искрено није било ни разлога за то. Новосађани јесу били нешто опрезнији, али су запретили први у 7. минуту када је после солидне контре са 18 метара шутирао Јованчић, а голман Мацик лепом парадом избио лопту у корнер. Имао је наш тим иницијативу, извео неколико корнера, али правих великих прилика за гол није било. Тек негде око 30. минута домаћин је почео да се буди, а Петер Масло могао је тада озбиљније да угрози гол Роцкова, срећом није био прецизан, после грешке голмана Војводине, погодио је стативу.

Као и у првој утакмици тон игри Ружомберока давао је капитен Марек Сапара. Међутим, блага иницијатива “ружа” није потрајала и ритам игре се примирио. До истека 45. минута шанси више није било и на одмор се отишло без голова.

И у наставку Новосађани су били ти који су први угрозили гол ривала, када је Малбашић маказицама преко главе покушао да надмудри одбрану Словака. Није имао успеха, а три минута касније исти играч могао је да реши све дилеме. Немања Суботић сјајно је повукао контру, убацио лопту у празан простор, а Малбашић сјајно утрчао и побегао одбрани ривала. Нажалост, код последњег додира лопте пре, чинило се сигурне егзекуције, дао је себи нешто дужи пас и велика прилика отишла у неповрат. У тим тренуцима почели су и звиждуци домаће публике упућени играчима Ружомберока и то као да их је пренуло. У 67. минуту досуђен је фаул за домаћина, а резервиста Такач убацио лопту пред гол Роцкова. Тамо је неспретно и несрећно реаговао Никола Ковачевић и спровео лопту у сопствену мрежу. Какав пех!

Сусрет навијача
Неколико часова пред почетак утакмице у центру Ружомберока среле су се две групе навијача. Сусрет је уследио испред хотела Култура у центру овог градића испод Татри, а протекао је у духу пријатељства. Присталице оба клуба, њих стотињак скандирали су: “Косово је Србија”, поздравило се и разишло.

Уследило је велико славље на стадиону, а међу онима који су бодрили Војводину забледило је питање да ли њихови љубимци имају снаге за повратак. Тренер Ванић начинио је неколико измена, али помака у игри до краја утакмице више није било.

У 80. минуту тотални крах спречио је Емил Роцков феноменално одбранивши ударац из близине Јана Масла. Воша лагано почела је да остаје без даха, али и идеје у игри, па се наслућивао тужан завршетак ове европске приче. А да је заиста тако потврдио је управо Јан Масло у 87. минуту, када је после новог фаула и центаршута Такача главом по други пут савладао Роцкова и поставио коначних 2:0.

А. Предојевић

Ванић: Живот иде даље

Тренер Војводине Ненад Ванић на дебију на клупи Војводине доживео је тежак пораз. Он није скривао разочарање, а у коментару је рекао следеће:

- Одиграли смо онако како смо се и договорили у првих 30 минута. Потом је уследио мали пад, али смо на велики одмор отишли смо, уз  одговарајући 0:0. У 54. минуту стигли смо до шансе коју смо чекали и коју је Малбашић једноставно морао да реализује. Нажалост, у томе није успео и убрзо нас је стигла казна у виду несрећног аутогола Николе Ковачевића. Није било пуно времена, опет смо имали прилику да преко Трујића постигнемо гол и стигнемо до пенала, али није нам се дало. Окрећемо се сада првенству, морамо да опоравимо екипу, да проанализирамо шта је довело до овог пораза и да у домаћој конкуренцији од самог старта почнемо да бележимо добре резултате. Разочаран јесам и тужан, али очигледно је да промена тренера трауматично деловала тим. Живот иде даље.

Ружомберок - Војводина 2:0 (0:0)

РУЖОМБЕРОК: Стадион под Чебратом, гледалаца 4.000, судија: Хиглер (Холандија) Стрелци: Ковачевић у 67. (аутогол) и Ј. Масло у 87. минуту. Жути картони: Ј. Масло, Лачни и Гал-Андрезли (Ружомберок), а Суботић, Трујић, Јованчић и Планић (Војводина).

РУЖОМБЕРОК: Мацик 7, Ј. Масло 7,5, Косе 7, Гал-Андрезли 7, Кочан 7, Купец 7, Т. Масло 7, Ненич 7, Данијел 7 (Кружилак), Сапара 7,5 (Такач 8), Лачни 7,5 (Герец).

ВОЈВОДИНА: Роцков 6,5, Лакићевић 6, Планић 6,5, Ковачевић 5, Бурековић 5,5, Вукасовић 6, Јованчић 6 (Миросављев), Суботић 5,5 (Живковић), Месаровић 6 (Спремо), Малбашић 6, Трујић 5,5.

Аутор:
Пошаљите коментар